Tablete

Tableta TouchPad a stârnit discuții mai ales după ce HP a anunțat că renunță la a mai face tablete sau telefoane cu webOS și are de gând pe plan îndepărtat să vândă chiar și divizia de pc-uri. Bineînțeles că prețul coborât de la 399 dolari la 99 dolari a făcut ca stocurile din magazine să se epuizeze rapid. Se discută deja dacă un discount puternic la o tabletă ar fi o soluție pentru a surclasa vânzările lui iPad 2. Eu zic că este doar o mostră de disperare.

Hardware-ul tabletei o face favorită în a rula Android și comunitatea din spatele CyanogenMod s-a pus la lucru. Vorbim de unul dintre cele mai cunoscute ROM-uri pentru telefoane mobile cu sistem de operare Android.

A apărut deja un video în care TouchPad rulează ceea ce pare a fi Android 2.3 Gingerbread. Mai sunt multe etape de ars până se ajunge la o versiune stabilă cu toate funcțiile active de la touch până la wi-fi, GPS sau bluetooth. Se va ajunge în final ca HP TouchPad să aibă un mod dual de boot în webOS și Android.

Datele tehnice ale lui HP TouchPad:

– ecran LED-backlit LCD capacitiv de 9.7 inch cu rezoluție 1024×768 pixeli;

– procesor dual-core la 1.2 GHz, Adreno 220 GPU, 1 GB RAM, 16/32 GB spațiu de stocare;

– webOS 3.0;

– Wi-Fi a/b/g/n, bluetooth 2.1, microUSB, jack de 3.5 mm;

– cameră secundară de 1.3 Megapixeli;

– baterie de 6,300 mAh, 740 grame și 13.7 mm grosime;

– preț – 2.199 lei.

O recenzie video se poate urmări – aici.

Via: cnet.com

Categorii: hptablete
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.