HTC, LG și Samsung sunt printre cele mai cunoscute companii din industria telefoanelor Android. Succes comercial la nivelul lui 2016 înregistrează doar Samsung, HTC se chinuie să prindă profiturile de acum niște ani, iar LG în a intrat într-o pană de idei. 

Putem spune că asistăm la o invazia chinezească, iar HTC și LG au fost prinse pe picior greșit. Nume noi se ridică la orizont și aici mă refer la Huawei, Xiaomi, Meizu, OnePlus, Oppo etc. A nu se înțelege că nu-mi doresc ca HTC și LG să performeze, să muște serios din cota Samsung pe segmentul premium și să avem o bătălie în mod real. Clientul final ar fi cel mai câștigat din această sinergie.

HTC 10 8

HTC 10 – noul venit în această bătălie a smartphone-urilor premium;

În 2016 s-ar putea să fie ultimul an în care asistăm la o bătălie între HTC, LG și Samsung. Una peste alta, haideți să le parcurgem specificațiile hardware complete și câteva idei pentru fiecare terminal în parte.

Specificații detaliate pentru HTC 10, LG G5 și Samsung GALAXY S7;

specificatii-HTC-10-LG-G5-Samsung-GALAXY-S7

Design 

Samsung GALAXY S7 păstrează designul lui S6, diferențele fiind minime față de generația anterioară. Este și singurul dintre cele trei cu spatele fabricat din sticlă, de aici și posibilitatea de a folosi încărcarea wireless. Se individualizează și prin faptul că oferă certificare IP68 și nu se teme de contactul cu praful și picăturile de apă.

HTC 10 păstrează doar o tentă din liniile predecesorului – HTC One M9. Mai degrabă trebuie făcută o legătură cu HTC One A9. Se diferențiază prin linia carcasei metalice și chiar sunt curios să văd ce grip oferă. HTC ar trebui să ofere maximă atenție la detalii, aspecte cu care ne-au obișnuit de-a lungul timpului. Important este că au păstrat difuzoarele BoomSound, cu o poziționare diferită. Am impresia că HTC-ul arată mult mai bine în realitate față de imaginile oferite în kitul de presă.

LG-G5-1

LG G5 – 16 Megapixeli + 8 Megapixeli pentru ansamblul de camere de pe spatele smartphone-ului;

LG G5 reprezintă o mică revoluție în lumea smartphone-urilor companiei sud-coreene. Față de celelalte două telefoane, oferă acces la bateria de 2800 mAh printr-un slot modular ce aduce un plus de versatilitate față de concurență. Păstrează butonul de power pe spate, dar primește și rolul de cititor de amprentă. Carcasă are structură metalică, dar acoperită cu un strat din plastic ce în timp se va exfolia pe lateral, revin cu dovezi în acest sens. Aș fi preferat o carcasă full metal, precum cea oferită de HTC 10. Nu are un design la fel de curat ca HTC 10 sau GALAXY S7, de aici și unele comentarii mai răutăcioase la adresa sa.

Ecran

GALAXY S7 – 5.1 inch, HTC 10 – 5.2 inch, LG G5 – 5.3 inch, Super AMOLED vs Super LCD5 vs IPS. Numitor comun – rezoluția de 2560×1440 pixeli.

Nu am testat HTC 10, dar momentan între S7 și LG G5 aș pune Samsung-ul pe prima poziție, deși recunosc că LG-ul se descurcă și el spre foarte bine la acest capitol. La grosime aș spune că niciunul nu epatează, de la 7.7 mm în sus. HTC-ul nu trebuie să sperie cu cei 9 mm, cel mai probabil are margini înguste și o parte centrală mai mare, de aici și o poziționare mai comodă în mână.

Hardware

Hardware-ul a devenit cel mai monoton, la fel și parte de conectivitate. Toate cele trei telefoane sosesc într-o configurație cu Qualcomm Snapdragon 820 + 4 GB RAM, Samsung-ul mizează și pe un procesor dezvoltat in-house, unul pe care am apucat să-l testez și certific că se descurcă impecabil. Jocurile și aplicațiile din Google Play nu-i pun nicio problemă, la fel și în cazul lui LG G5, la HTC sunt sigur că voi trage fix aceleași concluzii.

Cameră foto și video

Designul + camera foto și video au început a fi elementele centrale în alegerea unui smartphone. Aici fiecare companie încearcă a livra o experiență cât mai plăcută, iar Samsung, LG și HTC au depus eforturi mari în aduce camere foto și video cât mai bune.

Samsung GALAXY S7 se descurcă impecabil, LG-ul G5 în imediata sa apropiere cu un plus de versatilitate dat de camera de 8 Megapixeli wide, iar HTC 10 rămâne de văzut dacă se descurcă modest, bine sau foarte bine. Ar fi cazul să nu o dea în bară ca la HTC One M9 cu al său senzor Toshiba de 20 Mgpx și rezultate mediocre.

Samsung Galaxy S7 rear

Samsung GALAXY S7 – evoluție la interior, nu și la exterior;

Observați un trend, Samsung și HTC au revenit din războiul megapixelilor, de la 16 la 12 Megapixeli și de la 20 la 12 Megapixeli. Exact, iPhone 6S și 6S Plus având fix aceeași rezoluție a senzorului principal.

Care este favoritul vostru? Reușesc LG G5 și HTC 10 să aibă vânzări la nivelul lui Samsung GALAXY S7?

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.