Telefoane Mobile

Am avut ocazia să butonez pentru o scurtă perioadă de timp un Windows Phone 7 cu tastatură qwerty. Nu îmi amintesc să mai fie vreunul pe piaţa locală. Trebuie să precizec că am rămas plăcut surprins de sistemul de operare mobil al Microsoft încă de când am avut spre review un HTC 7 Mozart. Este foarte rapid, stabil şi aproape că nu îmi vine să cred când scriu asta, aduce o versiune mobilă a Internet Explorer care te dă pe spate prin modul plăcut în care îţi oferă acces la paginile web.

Datele hardware pentru HTC 7 Pro:

– ecran de 3,6 inch touchscreen cu rezoluţie 480×800 pixeli şi 16,7 milioane culori;
– procesor de 1 Ghz, 448 Mb RAM, 512 Mb ROM, 8 GB pentru stocare de fişiere, sistem de operare Windows Phone 7;
– Wi-Fi b/g/n, 3G cu HSDPA la 7,2 Mbps, bluetooth 2.1, microUSB, GPS;
– cameră de 5 megapixeli cu autofocus şi led flash, filmează la rezoluţie HD;
– baterie de 1500 mAh, 185 grame, 15,5 mm grosime.

Nu se simt cele 185 de grame şi tastatura qwerty oferă o precizie maximă în ce priveşte scrisul de mesaje, mailuri, socializarea pe facebook şi twitter. Ar fi fost interesant dacă aduceau displayul de 4 inch de pe Incredible S. Preţurile pentru România sunt sub 2.300 lei şi îl găsiţi în ofertă la majoritatea magazinelor online.

Pe de altă parte veţi aprecia portabilitatea oferită. Sunetul dat de acest smartphone este clar şi puternic – o groază de tehnolpogie pe acolo. HTC a făcut o treabă bună cu linia sa de telefoane pe WP7. LA Mobile World Congress au mizat doar pe Android cu Salsa, ChaCha, Incredible S şi Desire S. Să vedem dacă în 2011 vor mai produce vreun WP7 phone.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.