Smartphone

Din păcate (sau poate din fericire), zvonurile din ultima perioadă despre aşa numitul „Facebook Phone” s-au adeverit, iar astăzi la lansarea sa oficială nu am fost surprinşi cu nimic. Preşedintele HTC, Peter Chou, a lansat în această seară în cadrul evenimentului special creat de către cei de la Facebook smartphone-ul HTC First (mă gândesc că au ales această denumire şi pentru că este primul smartphone realizat complet în colaborare cu Facebook).

Telefonul va fi disponibil din data de 12 aprilie, iar pentru început va fi comercializat doar de către americanii de la AT&T. Din anumite surse, am înţeles că în România exclusivitatea pentru acest smartphone o va avea Orange. Dar până va ajunge acest telefon pe rafturile comercianţilor din România, să vedem ce ne oferă aceste smartphone:

– ecran de 4,3 inch cu rezoluţie HD 720 x 1280 pixeli, cu o densitate a pixelilor de 342 ppi

– procesor dual-core Snapdragon™ 400 tactat la 1,4 GHz şi accelerator grafic Adreno 305

– 1 GB memorie RAM + 16 GB memorie internă

– cameră foto de 5 megapixeli

– conectivitate 4G

– Android 4.1 Jelly Bean

După cum am spus şi în titlul articolului, HTC First va fi primul smartphone cu aplicaţia Facebook Home preinstalată, aplicaţie despre care am scris într-un articol anterior. Telefonul va fi lansat de către AT&T la preţul de 99,99 dolari la un abonament pentru 2 ani şi va fi disponibil în 4 variante de culori: alb, negru, roşu şi albastru.

 Sursa: Phonearena.com