Smartphone

Aseară a fost lansare pe plan local a HTC One. L-am văzut și la MWC Barcelona 2013, dar asta-i cu totul altă poveste. Mi-a “plăcut” că review-urile lui HTC One pe plan local au apărut cu câteva ore înainte de eveniment. Semn bun.

M-am jucat cu telefonul în mod intensiv. Chiar am avut ocazia să rulez câteva teste de benchmark, să fac câteva fotografii cu noua camera foto și să mi le trimit pe mail. Veți avea galerii dedicate. Sunt și câteva capturi de ecran ca să vă formați o opinie vis-a-vis de noua interfață grafică Sense UI.

Evenimentul a fost prezentat de către Cabral. Îmi aduc aminte că la Vodafone cu lansarea iPhone 5 tot el a fost amfitrionul evenimentului și la final a primit un astfel de telefon, dacă-mi amintesc bine. Acum s-a mutat pe HTC. Presupun. Locația Lirica Lounge s-a ridicat la înălțimea lui HTC One, erau mai multe camere în care ți se prezenta o funcție a terminalului de la partea de sunet până la ce știe să facă la fotografie.

Design

HTC-One (3)

S-a specificat că pentru fiecare carcasă a telefonului sunt nevoie de 150 de ore pentru finisare completă. Sper că am înțeles corect. Au utilizat aluminiu și au păstrat conceptul de unibody. Impresionează HTC One pe alb. Totuși vă dați seama că la o carcasă metalică intervin și zgârieturile. Aș fi păstrat policarbonatul de la HTC One X. Stă bine în palmă și nu dă impresia de smartphone over-size. Asta și pentru că nu au trecut de la 4.7 inch spre 5 inch precum Samsung Galaxy S 4.

Display

4.7 inch de tip Super LCD3 cu rezoluție 1920×1080 pixeli și 469 ppi, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 2. Se vede excelent și nu am ce să reproșez la acest capitol.

Hardware, sistem de operare, Sense UI 5

Îl stiți: CPU Qualcomm Snapdragon 600 de tip quad-core la 1.7 GHz + 2 GB RAM + 32 sau 64 GB spațiu de stocare.

Rulează Android 4.1.2 Jelly Bean + Sense UI 5. Au pornit o mică revoluție la nivel de interfață și nu mai amintește prea mult de Sense UI 4+, etc. Scroll-ul în meniul cu aplicațiile se face în plan vertical și nu orizontal, swipe la infinit în jos. În browsing se mișcă în mare viteză și nu văd de ce nu ar rula toate aplicațiile de top din Play Store.

Câteva capturi de ecran cu Android 4.1.2 Jelly Bean pe HTC One: 

Teste de benchmark pe HTC One – Quadrant, AnTuTu Benchmark și Vellamo:

Câteva imagini făcute cu camera UltraPixel de 4 Megapixeli: 

Galerie foto cu HTC One (toate imaginile de la eveniment sunt pe pagina noastră de facebook): 

Nu a fost specificat prețul ci doar că va sosi pe plan local de la mijlocul lui aprilie 2013. Vă dați seama că atunci va face debutul în oferta opertaorilor de telefonie. Vodafone a făcut un anunț în acest sens.

Telefonul este reușit. Și HTC One X a impresionat din acest punct de vedere. Să vedem dacă va reuși să se impună în lupta cu Samsung Galaxy S 4, Sony Xperia Z, etc. Au umblat și la partea software, multă tehnologie la camera foto UltraPixel. Ar fi prematur să trag concluzii pentru că nu am avut telefonul la review.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.