Smartphone

HTC One M8 cu Windows a fost prezentat în oferta unui operator telecom din SUA. Concurează direct cu Nokia Lumia 930 și din multe puncte de vedere depășește smartphone-ul finlandez.

HTC One M8 for Windows este identic cu HTC One M8-ul cu Android 4.4 KitKat (design, hardware, tehnologie, cameră foto și video, preia chiar și unele elemente software). Diferă doar sistemul de operare (Windows Phone 8.1 vs Android 4.4.3 KitKat). Noul HTC devine și cel mai performant telefon inteligent cu software-ul companiei americane. Niciun alt smartphone cu WP8 nu are Qualcomm Snapdragon 801 quad-core la 2.3 GHz. Sunt în pregătire modele cu WP8 și Snapdragon 805, dar cel mai probabil vor fi în stocurile magazinelor din 2015.

Specificații complete pentru HTC One M8 cu Windows:

– display Super LCD3 de 5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, 441 ppi;

– procesor Qualcomm Snapdragon 801 quad-core la 2.3 GHz pe Krait 400, 2 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 128 GB;

– Windows Phone 8.1;

– 4G cu viteze în download de până la 150 Mbps, Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi direct, DLNA, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, NFC, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS și GLONASS;

– 4 Megapixeli cu tehnologia Ultrapixel și cameră suplimentară de 2 Megapixeli / Duo camera, cameră frontală de 5 Megapixeli;

– baterie de 2600 mAh, 160 gr. și 9.4 mm grosime.

Păstrează difuzoarele frontale cu tehnologia BoomSound și poziționarea în partea superioară și inferioară a ecrnaului de 5 inch. HTC a portat și BlinkFeed-ul din Sense UI (își ia informație din diverse surse: Facebook, Twitter etc). Pe partea foto și video au adus exact ansamblul prezent pe HTC One M8-ul cu Android (cameră de 4 Megapixeli cu tehnologia Ultrapixel și dimensiune a pixelului de 2 microni + cameră secundară de 2 Megapixeli ce ajută la calcularea adâncimii de câmp + cameră frontală de 5 Megapixeli pentru cei pasionați de fotografiile selfie).

Nu am informații legate de o eventuală disponibilitatea în România. Mă gândesc că HTC are de câștigat dacă dorește să comercializeze HTC One M8 pentru Windows la scară globală. Mai ales că nu are un rival pe măsură (Lumia 930 nu oferă aceeași senzație de premium, face fotografii mai bine, dar una peste alta se situează sub HTC One M8-ul cu Windows, cel puțin la nivel teoretic).

Sursa: GSMarena.com

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.