Software

Începutul anului 2020 vine cu o veste cumva previzibilă, dar pe care nu o aşteptam atât de devreme: oficiali ai companiei Huawei au anunţat că producătorul chinez renunţă definitiv la serviciile Google, chiar dacă SUA va ridica restricţiile.

Se pare că americanii şi-ar dori să folosească Huawei ca monedă de schimb în negocierile economice cu chinezii, iar cei din urmă vor să înlăture această posibilitatea. Compania chineză a pornit pe un drum, unul care treptat va duce la formarea unui nou ecosistem complet.

Huawei va investi doar în 2020 peste 3 miliarde de dolari în dezvoltarea Huawei Mobile Services şi peste 1 miliard de dolari în promovarea acestuia în afara Chinei. Producătorul chinez vrea să îşi dezvolte astfel propriul magazin de aplicaţii, unul care să ofere toate cele necesare unui utilizator global.

Pentru smartphone-uri Huawei va continua să folosească versiunea open source de Android peste care va aplica interfaţa EMUI şi pachetul Huawei Mobile Services.

Dacă alternativele pentru serviciile Google vor fi cel puţin la fel de bune, eu zic că Huawei are toate şansele să ducă la bun sfârşit acest proiect global foarte ambiţios.

Sursa: gizchina.com

Categorii: huawei
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.