Diverse

Huawei a anunţat că în primele 9 luni ale anului în curs a obţinut venituri de 671.3 miliarde de yuani, echivalentul a 100,4 miliarde de dolari. Comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, această cifră reprezintă o creştere cu 9.9%.

Pentru cele 9 luni Huawei a anunţat şi o marjă de profit de 8%, în scădere de la 8.7% obţinută în primele trei trimestre din 2019.

Chiar dacă în comunicat nu a specificat nimic legat de restricţiile impuse de Statele Unite ale Americii, compania chineză a evidenţiat că lanţul global de aprovizionare “este sub o presiune intensă”, iar producţia şi operaţiunile companiei “se confruntă cu dificultăţi sporite”.

Deşi rezultatele anunţate de Huawei “sunt în linie cu estimările”, se observă încă din trimestrul al treilea o uşoară scădere, creşterea în această perioadă fiind de doar 3.7% vs aceeaşi perioadă de anul trecut. Ultimele trei luni nu vor aduce schimbări importante, greul pentru Huawei urmând a începe din 2021, în special în segmentul mobile, acolo unde nu prea mai are acces la resurse hardware.

Categorii: huawei

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.