Retelistica

În ciudat eforturilor susţinute din partea Statele Unite ale Americii de a interzice utilizarea tehnologiei Huawei în dezvoltarea infrastructurii 5G la nivel global, compania chineză nu o duce foarte rău.

Huawei a anunţat în cadrul Huawei Global Analyst Summit 2019 că până la 15 aprilie inclusiv compania avea semnate 40 de contracte 5G  şi peste 70.000 de antene 5G livrate în întreaga lume. Din cele 40 de contracte,  23 sunt semnate cu companii din Europa, 10 cu companii din Orientul Mijlociu, 6 cu companii din Asia şi 1 cu o companie din Africa.

Huawei estimează că până în 2025 vor exista peste 6.5 milioane de antene 5G în întreaga lume, iar acestea vor acoperi 58% din suprafaţa globală şi vor oferi servicii 5G pentru peste 2.8 miliarde de oameni.

Producătorul chinez va continua să investească masiv în această tehnologie şi chiar dacă este dezamăgit de deciziile anumitor ţări de a refuza utilizarea de echipamente 5G Huawei, compania susţine că va continua să colaboreze în cel mai transparent mod posibil cu acestea, în speranţa că vor reveni asupra deciziilor.

Sursa: gizchina.com

Categorii: huawei

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.