Smartphone

Huawei a lansat telefonul Ascend G6 în cadrul unui eveniment realizat înainte de startul MWC 2014. Mai toată lumea se aștepta la urmașul lui Ascend P6, dar uite că au ales să meargă pe un smartphone din categoria mid-range.

Începem cu specificațiile lui Huawei Ascend G6:

– display IPS de 4.5 inch cu rezoluție qHD / 540×960 pixeli;

– procesor quad-core la 1.2 GHz, 1 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB;

– Android 4.2 Jelly Bean și Emotion UI 2.0;

– 4G cu viteze în download de până la 150 Mbps, Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, NFC, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS;

– 8 Megapixeli și filmează la 1080p, cameră frontală de 5 Megapixeli;

– baterie de 2000 mAh, 7.3 mm grosime / 3G și 7.9 mm grosime / 4G.

Preț – 249 euro. S-a specificat că este un smartphone gândit pentru categoria de vârstă cuprinsă între 18 – 30 de ani. Nu s-a pus prea preț în prezentarea oficială pe datele tehnice ale telefonului. Au pus accent pe camera frontală de 5 Megapixeli, optică Sony. Pare a fi un telefon gândit pentru cei care fac așa-numitele fotografii de tip selfie.

infotouch-gadget-mwc-2014

A preluat multe elemente de design de la Huawei Ascend P6. Sunt mai multe variante de culoare. Am reușit să-i fac un hands-on rapid și nu mă împac deloc cu interfața Emotion UI ce combină aplicațiile + widgeturile direct pe ecranul de start. Punctele PRO în cazu lui Huawei Ascend G6 sunt conectivitatea 4G, camera frontală de 5 Megapixeli, subțire. Pe de altă parte aș critica interfața Emotion UI, specificațiile relativ modeste.

Clip video cu Huawei Ascend G6:

Câteva fotografii cu Huawei Ascend G6:

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.