Smartphone

La un coleg de breaslă am avut ocazia să văd Huawei Ascend P7 și să intru în contact pentru prima dată cu smartphone-ul prezentat de către compania chineză în cadrul unui eveniment dedicat realizat în Paris, în urmă cu câteva zile.

Colegul este Răzvan Băltărețu și îl găsiți pe Adevărul.ro. Huawei Ascend P7 este mai degrabă o actualizare a lui Huawei Ascend P6, un smartphone care s-a bucurat de succes și în România. Am primit numeroase comentarii în care eram întrebat dacă îi fac review. Am pus și eu întrebarea pe mai departe, am primit promisiuni care nu s-au concretizat.

Care sunt diferențele dintre Huawei Ascend P7 și Huawei Ascend P6?

Huawei-Ascend-P7 (1)

Display-ul crește de la 4.7 inch la 5 inch, iar rezoluția de la 1280×720 pixeli la 1920×1080 pixeli, procesor dintr-o generație mai nouă de tip quad-core la 1.8 GHz vs un CPU mai vechi la 1.5 GHz pe aceeași arhitectură ARM Cortex-A9, cameră de 13 Megapixeli + 8 Megapixeli frontal vs 8 Megapixeli + 5 Megapixeli frontal, 4G vs 3G, baterie de 2500 mAh vs 2000 mAh.

Totuși, designul este același. La exterior dacă pui Ascend P6 lângă Ascend P7 cu greu ți-ai dat seama care este smartphone-ul nou, display-ul mai mare de la P7 trădează modelul lansat recent. Nu este un smartphone urât, iar ca design este clar că a preluat unele elemente de la iPhone 5 / 5S (colțurile drepte, muchia argintie de pe lateral, spatele din sticlă).

Huawei-Ascend-P7 (8)

Se așează bine în mână și nu dă impresia de smartphone over-size. Aici un rol important este jucat de greutatea de doar 124 gr. pentru un telefon cu ecran de 5 inch, grosimea de 6.5 mm. Emotion UI aduce widget-urile și aplicațiile direct pe ecranul de start, în stilul iOS. Am înțeles că în China o astfel de soluție ar fi la mare căutare. Totuși, există launchere care livrează meniul clasic cu aplicațiile și widget-urile, la nevoie și în funcție de dorința fiecărui posesor de Huawei P7.

Huawei-Ascend-P7 (13)

Detalii complete pentru Huawei Ascend P7:

 – display IPS de 5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 3;

procesor HiSilicon Kirin 910T de tip quad-core la 1.8 GHz pe ARM Cortex-A9, 2 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 64 GB;

– Android 4.4.2 KitKat cu Emotion UI;

4G cu viteze în download de până la 150 Mbps, Wi-Fi a/b/g/n, dual-band, DLNA, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, NFC, microUSB, USB-on-the-go, jack de 3.5 mm, A-GPS și GLONASS, radio FM;

– 13 Megapixeli, LED flash, cameră frontală de 8 Megapixeli;

– baterie de 2500 mAh, 124 gr., 6.5 mm grosime.

Preț – 449 euro.

Mai multe detalii legate de Huawei Ascend P7 când va sosi la review. Sper că se va întâmpla asta la un moment dat în 2014.

Câteva fotografii cu Huawei Ascend P7:

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.