Smartphone

Huawei a venit la CES 2012 bine pregătit, aducând în prim plan cel mai subţire smartphone din lume, Ascend P1 S. Acesta are doar 6,68 mm grosime, învingând foarte uşor “subţirelul” Motorola Droid Razr de 7,1 mm.

Chiar dacă este atât de micuţ, Huawei Ascend P1 S este foarte bine echipat şi din punct de vedere hardware. Acesta  are un procesor dual-core de 1,5 GHz TI’s OMAP 4460 bazat pe tehnologia Cortex-A9, 1 GB RAM şi 4 GB ROM, dar şi un procesor grafic SGX 540, similar cu cel de pe bătrânul Samsung Galaxy S i9000.

Huawei Ascend P1 S are de asemenea un display de 4,3 inch Super AMOLED cu o rezoluţie de 540 x 960 pixeli şi rulează noul sistem de operare al celor de la Google, Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Camera foto de 8 megapixeli este foarte puternică şi filmeaza full HD la 1080p. Prezintă de asemenea şi o cameră frontală de 1,3 megapixeli, iar bateria este de 1800 mAh, insuficientă zic eu pentru asemenea dotări. Opţiunile de conectivitate sunt cele obişnuite la smartphone-urile de top.

Huawei l-a prezentat şi pe fratele mai mic, Ascend P1, care este aproape la fel ca şi dotări, diferenţa mai importantă dintrele cele două dispositive fiind grosimea, care la Ascend P1 este de 7,69 mm. Ambele dispozitive vin în 3 culori: negru, alb şi roz şi vor fi disponibile atât în Europa şi Asia, cât şi în America de Nord, Australia şi Orientul Mijlociu din al-2-lea trimestru (Q2) al acestui an.

Sursa: theunwired.net