Hardware

Veştile proaste continuă pentru Huawei. Statele Unite ale Americii a anunţat noi restricţii ce vizează în mod direct producătorul chinez de procesoare Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC).

Prin noile restricţii americani obligă furnizorii de echipamente ce colaborează cu SMIC să obţină o licenţă specială de export către această companie. Practic SMIC se află în imposibilitatea de a mai achiziţiona echipamente de producţie ce au la bază tehnologie americană.

Autorităţile americane spun că au luat această decizie deoarece există un risc foarte ridicat ca echipamentele furnizate companiei SMIC să poată fi folosite în scopuri militare.

Chiar dacă SMIC neagă acuzaţiile americanilor, vestea nu a picat bine pentru companie, valoarea acţiunilor scăzând cu 7.9% la bursa din Shanghai.

Cine va mai furniza oare procesoare mobile pentru Huawei din 2021 ?

  • TSMC nu mai are voie din 15 septembrie;
  • Qualcomm a cerut o aprobare specială pe care încă nu a primit-o (eu cred că nici nu o va primi);
  • MediaTek încă furnizează, dar este dependentă de tehnologie americană (şi aici cred că în curând vor apărea restricţii);
  • Samsung nici nu vrea să audă de o astfel de colaborare;
  • SMIC este în urmă cu tehnologia, iar mai nou nu va mai primi echipamentele necesare producţiei;
  • AMD şi Intel au primit o licenţă specială, însă aceasta se limitează doar la laptopuri.

Toate uşile par a se închide una după una pentru Huawei, iar stocul actual de procesoare este suficient pentru un maxim de 6 luni. Ce se va întâmpla cu divizia mobile a celor de la Huawei din 2021 ? Rămâne de văzut.

Sursa: cnbc.com

Categorii: hardware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.