AndroidPolice are un articol făcut pe surse, iar acolo sunt detalii interesante legate de modul în care Google Pixel și Google Pixel XL au prins viață.
În 2015 am avut LG Nexus 5X și Huawei Nexus 6P. Google a atras Huawei în fabricarea unui smartphone Nexus și prin promisiunea că va aduce acest terminal în oferta celor 4 operatori telecom din SUA. Huawei avea nevoie de a intra pe această piață, iar Nexus 6P era ocazia perfectă.
Google s-a implicat mai puternic în promovarea celor două telefoane mobile, doar că nu a reușit să aducă Nexus 6P în oferta operatorilor telecom de peste ocean. În 2016 au abordat Huawei spre a produce noile telefoane Pixel, doar că o cerință a Google a îndepărtat compania chineză de la masa negocierilor.
Gigantul american cu sediul în Mountain View a cerut ca logo-ul Huawei să nu fie poziționat pe dispozitive, iar asta a făcut Huawei să spună pas. Astfel pe fir a intrat HTC, iar Pixel și Pixel XL sunt fabricate de către compania taiwaneză – aș putea spune că este o adevărată gură de oxigen pentru ei. Totuși, planurile inițiale erau pentru trei telefoane mobile, pe lângă cele două Pixel și un smartphone Nexus din categoria low-cost. Nu se știe nimic legat de noul Nexus, dar s-ar putea să-l vedem până la final de an sau cine știe, planurile au fost anulate.
Cred că Google și-a propus prin Pixel și Pixel XL să intre mai puternic în piața hardware, deși nu văd cum vor reuși să nu-i agite suplimentar pe parteneri săi – a se citi, Samsung. Cred că Samsung nu mai are influență de acum 2 – 3 ani, iar Google își permite să intre mai puternic în piața hardware. Samsung a pierdut piața chineză, povestea din spatele lui GALAXY Note7 le-a mai scăzut din credibilitate, Huawei a urcat puternic în ce privește vânzările, piața este și mai fragmentată față de acum câțiva ani sub asaltul jucătorilor chinezi, mult mai dinamici.
Parteneriatul dintre Google și Huawei a rămas strâns. Potrivit surselor citate de AP s-ar putea să vedem o tabletă Nexus fabricată de către Huawei, iar procesoarele din noua generație Kirin sunt gândite spre a fi compatibile cu realitatea virtuală din start. Google a solicitat Huawei spre a fi partener alături de alte companii în fabricarea unui device mid-range ce urmează a fi anunțat în a 2-a parte a lui 2017.
Toate informațiile primite de la AndroidPolice trebuiesc tratate cu o doză de scepticism, dar sunt sigur că nu ar fi aruncat aceste date dacă nu aveau o sursă credibilă.