Smartphone

Huawei Mate 20 şi Mate 20 Pro sunt două smartphone-uri ce vor fi prezentate lumii întregi undeva în toamna acestui an, cel mai probabil în luna octombrie, însă chiar dacă mai sunt câteva luni bune până la respectivul eveniment, Huawei a început să facă deja primele teste în aplicaţiile tip benchmark.

Huawei Mate 20 a apărut listat în rezultatele AnTuTu, iar punctajul obţinut este unul remarcabil: 356.819 puncte. Pentru a înţelege cât de impresionant este acest rezultat, următorul clasat în topul AnTuTu este Huawei Mate 10 cu un punctaj de 214.750, adică cu 142.060 puncte mai mic.

Este adevărat că diferenţa aceasta foarte mare poate avea mai multe explicaţii: Huawei Mate 20 va utiliza procesorul Kirin 980 fabricat pe un proces de 7 nm, aplicaţia AnTuTu în versiunea actuală nu include parametrii optimi de analiză a noului procesor sau Huawei a umflat puţin rezultatele.

Indiferent de punctajul obţinut în AnTuTu, se aşteaptă ca Huawei Mate 20 să fie unul dintre cele mai puternice smartphone-uri ale anului. Printre specificaţiile vehiculate regăsim ecranul de 5.9 inci cu rezoluţie QHD+, 6 GB RAM, 64 / 128 GB spaţiu de stocare, cameră foto duală 20 + 12 megapixeli cu optică Leica şi scanner de amprente integrat în display.

O altă noutate prezentă pe Huawei Mate 20 va fi procesorul Kirin 980 fabricat pe tehnologie de 7 nm. Chiar dacă nu se ştiu prea multe detalii despre acest procesor, zvonurile indică core-uri ARM Cortex-A75, conectivitate bluetooth 5.0 şi un NPU (inteligenţă artificială) mult îmbunătăţit. TSMC va demara producţia de masă pentru Kirin 980 în următoarele săptămâni.

Sursa: gizmochina.com

Categorii: huawei
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.