Huawei Mate 20 X a fost prezentat în 2018 alături de seria Mate 20 și era văzut drept un dispozitiv axat pe gaming. Între timp, compania chineză l-a transformat și în dispozitiv cu 5G, iar Digi Mobil îl listează la precomandă, iar livrările încep din 10 iulie.

Am listat principalele specificații pentru Huawei Mate 20 X 5G și Mate 20 X în varianta cu 4G.

Modemul ce furnizează conectivitate 5G este dezvoltat de către Huawei și se numește Balong 5000 5G. Spre a-i face loc au făcut câteva modificări:

  • dispare jack-ul de 3.5 mm;
  • o singură configurație – 8 GB RAM și 256 GB stocare;
  • un singur difuzor în loc de 2 dacă ne raportăm la varianta 4G;
  • baterie de 4200 mAh vs 5000 mAh.

Presupun că Huawei l-a ales pe Mate 20 X spre a-l lansa și în versiune cu 5G pentru că este un telefon mare, de unde au putut să ia din capacitatea acumulatorului și să implementeze modem-ul cu antenele ce sosesc la pachet, modem ce-l ajută spre a trece bariera a 2 Gbps în download. Prețul la operatorul de telecomunicații autohton este pe măsură – 6299 lei.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.