Huawei Mate 20 X a fost prezentat în 2018 alături de seria Mate 20 și era văzut drept un dispozitiv axat pe gaming. Între timp, compania chineză l-a transformat și în dispozitiv cu 5G, iar Digi Mobil îl listează la precomandă, iar livrările încep din 10 iulie.

Am listat principalele specificații pentru Huawei Mate 20 X 5G și Mate 20 X în varianta cu 4G.

Modemul ce furnizează conectivitate 5G este dezvoltat de către Huawei și se numește Balong 5000 5G. Spre a-i face loc au făcut câteva modificări:

  • dispare jack-ul de 3.5 mm;
  • o singură configurație – 8 GB RAM și 256 GB stocare;
  • un singur difuzor în loc de 2 dacă ne raportăm la varianta 4G;
  • baterie de 4200 mAh vs 5000 mAh.

Presupun că Huawei l-a ales pe Mate 20 X spre a-l lansa și în versiune cu 5G pentru că este un telefon mare, de unde au putut să ia din capacitatea acumulatorului și să implementeze modem-ul cu antenele ce sosesc la pachet, modem ce-l ajută spre a trece bariera a 2 Gbps în download. Prețul la operatorul de telecomunicații autohton este pe măsură – 6299 lei.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.