Huawei Mate 40 Pro si Pro Plus Smartphone

Evenimentul de lansare a noii serii Huawei Mate 40 s-a încheiat de câteva ore și suntem gata să prezentăm primele două modele, probabil cele mai importante ale gamei.

Huawei Mate 40 Pro și Mate 40 Pro+ sunt asemănătoare, diferențele se fac la senzorii camerei principale, pe la cantitatea de memorie RAM, la grosime și greutate. În rest, ambele sunt terminale de top, ce integrează primul procesor fabricat printr-un proces de litografiere pe 5nm din universul Android. Totodată, Huawei Mate 40 Pro și Pro+ sunt smartphone-urile ce folosesc ca accelerator grafic o unitate cu nu mai puțin de 24 de nuclee de procesare.

De menționat ar fi ecranul curbat pe lateral la un unghi de 88 de grade, difuzoarele stereo, câte unul pe latura de jos, respectiv pe cea de sus, încărcarea rapidă la 66W pe fir și la 50W cea wireless și certificarea IP68 în ceea ce privește rezistența la imersie (la adâncimi de până la 2 metri timp de maximum 30 de minute) și praf.

Specificații detaliate comparate pentru Huawei Mate 40 Pro+ și Huawei Mate 40 Pro

Specificatii Huawei Mate 40 Pro Plus si Mate 40 Pro

Huawei Mate 40 Pro și Pro+ nu adoptă ecrane cu rată de refresh la 120 Hz, nu pot filma la rezoluție 8K, nu au jack de 3.5 mm, cardurile de memorie acceptate sunt cele proprietare Huawei, tip Nano Memory, dar, cel mai important, vin fără suport pentru Google Play Services. În rest, niște telefoane de top, ce impresionează prin fișa tehnică prezentată.

Huawei Mate 40 Pro este disponibil la nivel internațional în nuanțele Black, White și Mystic Silver și în două variante cu piele vegană, în nuanțele Sunflower Yellow și Olive Green. Huawei Mate 40 Pro+ prezintă în partea din spate un panou din ceramică nano-tech și este disponibil în două culori: Ceramic White și Ceramic Black.

Huawei Mate 40 Pro si Pro Plus

Prețurile recomandate pentru Huawei Mate 40 Pro pleacă de la circa 1200 de Euro, în timp ce pentru versiunea Pro+ se începe de undeva de la 1400 de Euro.

Sursa : GSMArena.com