Nu ați văzut prea multe articole scrise de către mine în ultima perioadă și asta pentru că la invitația Huawei vizitez sediul central din Shenzhen al Huawei, dar și centrul de R&D din Shanghai. În sediul central se află și o mică zonă în care sunt expuse produsele diviziei consumer. Pe acolo am găsit Huawei Mate 9, dar nu și varianta Pro. 

Huawei Mate 9 este flagship-ul companiei chineze, încununarea a ceea ce au dezvoltat în ultimii 6 ani pe divizia de telefoane mobile. Da, Huawei a început aventura pe nișa smartphone-urilor în urmă cu doar 6 ani, iar acum este pe 3 lume, lider în China și trage speranțe ca până în 2020 să detroneze Samsung din fotoliul de lider mondial.

Huawei Mate 9 folosește un display IPS de 5.9 inch cu rezoluție FHD, procesorul Kirin 960 de tip octa-core, 4 GB RAM, Android 7.0 Nougat cu Emotion UI 5.0, 4G cu viteze în download de până la 600 Mbps și 150 Mbps în upload, Wi-Fi ac, baterie de 4000 mAh și 190 gr.

Prin ce dorește a ieși în evidență Huawei Mate 9 față de alte telefoane Android din nișa phablet?

  1. Design – smartphone-ul arată într-un mare fel, iar în realitate aș spune că impresionează și mai bine față de fotografiile de presă. Spatele este ușor curbat, carcasă metalică de tip unibody fabricată cu atenție la detalii, nu-l simți că ți-ar aluneca din mână la o manipulare neglijentă;
  2. Camera principală duală adusă la nivelul 2.0 – senzorul dezvoltat împreună cu Leica ajunge la generația a 2-a, a debutat pe Huawei P9. La Mate 9 s-a mers pe senzor monocrom + senzor RGB = 20 Megapixeli + 12 Megapixeli, știe să filmeze 4k. Abia aștept să văd ansamblul la lucru în situațiile low light. Sunt sigur că R&D-ul s-a concentrat spre a o oferi rezultate cât mai bune, în cât mai multe scenarii de utilizare;
  3. Baterie de 4000 mAh cu tehnologie de încărcare rapidă – display FHD, procesor eficientizat și baterie mare, elemente ce ajută în obținerea unui timp de utilizare cât mai bun;
  4. Preț mai așezat față de al concurenței – din păcate,  în România nu a ajuns în acest moment, deși îl găsiți prin vestul Europei. Totuși, mă aștept ca Mate 9 să ajungă cât de curând și în țara noastră, sfârșit de 2016 sau început de 2017.

Hands-on cu phabletul companiei chineze;

Galerie de imagini cu Huawei Mate 9;

Revin cu mai multe detalii legate de evoluția Huawei, de unde au plecat și ce-și doresc a dezvolta în viitorul apropiat. Este o companie uriașă, una cu rezultate notabile pe rețelistica telecom, dar și pe divizia sa de consumer (telefoane mobile, tablete, accesorii etc).

 

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.