HUAWEI MateBook D 15 Notebook

Parte din ecosistemul HUAWEI, alături de telefonul nova 9 SE și smartwatch-ul WATCH GT Runner, a fost prezentat și laptopul HUAWEI MateBook D 15, o ediție actualizată pentru unul dintre cele mai vândute notebook-uri ale companiei chineze.

HUAWEI MateBook D 15 aduce noutăți atât pe partea de componente, cât și ca design și funcții. Noul laptop este unul dintre cele mai mici și ușoare astfel de dispozitive din gama sa de preț. Cu marginile laterale și cea superioară din jurul ecranului de doar 5.3 mm, HUAWEI MateBook D 15 ajunge să măsoare numai 357.8 x 229.9 x 16.9 mm.

Prin folosirea aliajului de aluminiu pentru capacul ecranului, pentru carcasa inferioară, dar și pentru marginile laterale, noua ediție a laptopului HUAWEI cântărește aproximativ 1.63 kg, greutate foarte bună pentru un notebook cu ecran de 15.6 inch.

Apropo de acesta, vorbim despre un display IPS tratat anti-reflex, cu rezoluție Full HD, ce este certificat TUV Rheinland pentru emisie redusă de lumină albastră, pentru o mai bună protecție a ochilor.

Deși nu mai este nici pe departe un chipset nou, AMD Ryzen 5 3500U poate fi considerat o soluție stabilă și fiabilă. Acest procesor integrează și un GPU AMD Radeon Vega 8, în timp ce ansamblul hardware este completat de 8 GB de memorie RAM de tip DDR4 și un SSD PCIe NVMe de 512 GB.

Pentru răcirea corespunzătoare a interiorului este folosită o nouă versiune a ventilatorului HUAWEI Shark Fin, cu lame în formă de ”S”.

Încărcarea bateriei de 56 Wh se face prin intermediul unui port USB-C ce acceptă o putere de până la 65W. În pachet este oferit un încărcător portabil multifuncțional USB-C de 65W și un cablu USB-C. Adaptorul încarcă și toate smartphone-urile și tabletele Huawei echipate cu port USB-C. Acesta dispune și de protecție la supraîncălzire.

Ca porturi de conectivitate, pe HUAWEI MateBook D 15 există un USB-C, două USB-A 3.2 Gen 1, un USB-A 2.0, un HDMI și un jack audio combo de 3.5 mm. Pe Wi-Fi sunt suportate standardele a/b/g/n/ac, 2.4 și 5 GHz, 2 x 2 MIMO, iar Bluetooth este în versiunea 5.0.

HUAWEI MateBook D 15 costă 3.599 lei în varianta cu AMD Ryzen 5 3500U și memorie de 8 / 512 GB. Ca parte a ofertei de lansare, pe HuaweiStore.ro alături de laptop primești drept cadou o boxă HUAWEI Sound, un HUAWEI Bluetooh Mouse 2 și un ghiozdan HUAWEI Swift.