Smartphone

Huawei se bazează în acest moment strict pe MediaTek ca furnizor de procesoare, tocmai de aceea în perioada următoare aproape toate smartphone-urile Huawei vor fi echipate cu un procesor al producătorului taiwanez.

Se pare că luna viitoare Huawei va lansa două noi smartphone-uri cu conectivitate 5G: Huawei Nova 8 şi Nova 8 Pro. Dacă despre varianta Pro nu ştim foarte multe, varianta standard ar urma să fie echipată cu un ecran de 6.5 inci cu rezoluţie FullHD+ şi rată de refresh de 60Hz, un procesor MediaTek Dimensity 700 cu modem 5G încorporat, o cameră foto cvadruplă (48 Megapixeli + 8 Megapixeli ultra-wide + 2 Megapixeli pentru adâncimea de câmp + 2 Megapixeli tele), o cameră frontală de 16 Megapixeli şi o baterie de 4000 mAh cu încărcare rapidă la 40W.

Dacă Huawei Nova 8 pare a fi un smartphone de buget, pentru Huawei Nova 8 Pro ar trebui să ne aşteptăm la dotări ceva mai bune, poate un display cu rată de refresh mai mare, un procesor mai potent (un MediaTek Dimensity 800U sau chiar 820), un ansamblu foto mai îndrăzneţ cu senzor principal de 64 Megapixeli şi o baterie de peste 5000 mAh.

Ambele device-uri vor veni fără suita de aplicaţii Google şi sunt şanse foarte mari să ajungă pe canal oficial şi în România.

Sursa: gichina.com

Categorii: huawei
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.