Alături de Huawei Nova a debutat și fratele său mai mare – Huawei Nova Plus. Diferențele sunt la nivel de dimensiuni fizice, dar și pe partea de cameră foto și video ( 16 Megapixeli cu OIS la Nova Plus vs 12 Megapixeli fără OIS la Nova de 5 inch). 

Specificații Huawei Nova Plus;

Huawei-Nova-Plus (4)

  • display IPS de 5.5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, protejat cu sticlă 2.5D din generația doua;
  • procesor Qualcomm Snapdragon 625 de tip octa-core la 2.0 GHz, Adreno 506, 3 GB memorie RAM, 32 GB spațiu de stocare și slot combo ( dual-sim sau single sim + slot pentru cardurile microSD);
  • Android 6.0 Marshmallow cu Emotion UI 4.1;
  • 4G, Wi-Fi, bluetooth, USB type-C, jack de 3.5 mm, A-GPS, GLONASS, cititor de amprentă;
  • 16 Megapixeli, OIS, detecție de fază, dual-LED flash, filmează la 2160p cu 30 fps, cameră frontală de 8 Megapixeli;
  • baterie de 3340 mAh, 160 gr. și 7.3 mm grosime.

Huawei Nova Plus

Huawei-Nova-Plus (3)

 

Cred că este unul dintre cele mai frumoase telefoane mid-range la momentul actual. Anumite linii de design se păstrează de la Nova la Nova Plus, dar sunt și elemente distincte ( camera cu OIS iese în evidență + poziționare centrală vs cameră fără OIS integrată în linie cu carcasă și în colțul din stânga sus la Nova).

Arată ca un smartphone din liga premium și nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, îl veți vedea expus în magazinele de retail clasic sau la operatorii telecom din această toamnă. Huawei știe să facă telefoane cu aspect plăcut, a demonstrat asta cu Huawei Mate S, Mate 8, P9, iar acum pe aceeași direcție se poziționează cu Nova și Nova Plus. Cred că vor fi câteva persoane nemulțumite, pentru marginea neagră ce înconjoară display-ul de 5.5 inch, ușor inestetică.

Ca pachet hardware și software s-a mers pe ceea ce găsim și pe Nova – Qualcomm Snapdragon 625, 3 GB RAM etc. Bateria este mai mare cu 320 mAh, dar și display-ul a crescut de la 5 spre 5.5 inch. Cel puțin teoretic este capabil a rula orice aplicație sau joc din universul Android, fără absolut nicio problemă.

Aici s-a pus accent și pe calitatea fotografiei, pe lângă captura 4k s-a mers pe OIS – stabilizare optică de imagine. Revin cu impresii în acest sens, cât de curând. Dacă am spor și timpul îmi permite, mâine dimineață o să găsiți recenzia lui Nova Plus pe site.

Preț – 429 euro.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.