Huawei se pregătește să lanseze vârfurile de gamă din seria P. Știu puține lucruri pe această temă. 

  1. Cel mai probabil, vor fi denumite Huawei P20 și Huawei P20 Plus (nu mă întrebați de unde știu, este doar un pariu personal :));
  2. Nu vor fi lansate în cadrul MWC Barcelona 2018, așa cum s-a întâmplat cu P10 și P10 Plus. În capitala Cataloniei vor fi lansate GALAXY S9 și S9 Plus, iar Huawei presupun că și-a dorit să nu fie eclipsat de către rivalul său direct. De aici și dorința în a organiza un eveniment separat, prin martie (cel mai probabil și aici :)).

Apropo, asta cu Huawei P20 este destul de veche (compania chineză a înregistrat un trademark prin iulie 2017). Există și posibilitatea în a le denumi Huawei P11 și P12, dar probabilitatea este destul de mică.

Recent, CEO-ul Richard Yu a spus în cadrul CES 2018 să fim cu ochii pe ce vor lansa în viitorul apropiat, a promis un smartphone capabil să livreze o experiență foto la nivel de DSLR. Presupun că noutățile le vom vedea pe Huawei P20, s-ar putea să vedem o cameră principală cu…, trei senzori. Evan Blass a spus că P20 va încorpora o cameră de 40 Megapixeli dezvoltată de către Huawei în colaborare cu Leica, iar zoom-ul urcă la 5x de tip hibrid (cine știe ce combinație de optic + digital avem la mijloc). Camera frontală urcă și ea în megapixeli, la 24 Mgpx.

Cred că P20 va prelua hardware-ul de pe Mate 10 Pro (Kirin 970 de tip octa-core cu 4 x ARM Cortex-A73 și 4 x ARM Cortex-A53, 4 / 6 GB RAM, 64 / 128 GB spațiu de stocare, cu siguranță va rula Android 8.0 Oreo cu cea mai nouă interfață grafică Emotion UI, iar accentul va fi pus și aici pe inteligența artificială adusă direct în CPU).

Marea necunoscută pentru P20 și P20 Plus este designul, dacă vor aduce sticlă pe spate și aici ca în cazul lui Mate 10 Pro sau vor păstra carcasa metalică de la generațiile anterioare.

Sursa: Pocket-Lint.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.