Huawei și Samsung se duelează în toate categoriile de preț, de la nișa premium și până la smartphone-urile entry-level. Așa este și cazul cu cele două modele: Huawei P9 Lite Mini și Samsung GALAXY J3 2017. 

J-ul a fost anunțat în iulie 2017, iar P9 Lite Mini în august. Le găsiți în oferta operatorilor de telecomunicații, dar și la magazinele online.

Huawei P9 Lite Mini – 619 lei;

Samsung GALAXY J3 2017 – 749 lei;

Haideți să vedem ce specificații aduc cele două smartphone-uri de buget.

Ambele telefoane ies în evidență și prin design – carcasă metalică în ambele cazuri. Am structurat principalele puncte PRO și CONTRA.

Huawei P9 Lite Mini – hardware Qualcomm, cititor de amprentă, baterie mai mare;

Samsung GALAXY J3 2017 – cameră foto cu rezultate ceva mai bune (la P9 Lite Mini este un senzor de 13 Megapixeli cu f/2.2).

Dintre cele două aș spune că Huawei P9 Lite Mini este o alegere naturală (preț mai mic + punctele PRO aminite). Samsung J3 2017 îl consider a fi pus la un preț ușor nerealist, prea scump raport la ceea ce oferă. Presupun că Samsung își face vânzările în oferta operatorilor de telefonie mobilă, acolo s-ar putea să-l scoată în față pe diferite oferte punctuale pe partea de fidelizare sau prelungire de contract.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.