Huawei Honor 3C Diverse

Autonomia oferită de bateria unui smartphone este probabil unul dintre minusurile pe care îl regăsim la majoritatea modelelor ce ne trec prin mână. Chiar dacă unele telefoane se descurcă, să zicem, decent, asta nu înseamnă că acumulatorii sunt suficient de performanți.

În condițiile în care este greu pentru producători să ofere o autonomie măcar de o zi în condiții intense de utilizare, Huawei s-a gândit că o tehnologie de încărcare foarte rapidă ar putea fi soluția.

Așa se face că la a 56-a ediție Battery Symposium organizată în Japonia, Huawei a arătat doi acumulatori capabili a se încărca până la aproximativ jumătate din capacitatea maximă în numai câteva minute. Și nu vorbim de câteva zeci de minute, ci cu adevărat de câteva sute de secunde, dacă îmi permiteți să mă exprim astfel.

Prima baterie dezvăluită are o capacitate de 600 mAh și s-a încărcat până la 68% din capacitate în numai 2 minute. Da, adică doar 120 de secunde. Dacă acest acumulator este prea mic, atunci ce ziceți de bateria de 3000 mAh care a ajuns până la 48% încărcare în numai 5 minute.

O astfel de tehnologie va fi benefică nu numai pentru telefoane, tablete și alte gadgeturi, dar și în industria auto, pentru mașinile complet electrice. Despre acest subiect într-un material separat.

Așteptăm cu interes primul smartphone Huawei ce va încorpora bateria de 3000 mAh tocmai prezentată. După numai 5 minute de încărcare vom avea un telefon capabil a funcționa cel puțin câteva ore departe de priză.

Sursa: AndroidCentral.com

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.