Telefoane Mobile

Huawei a ținut o conferință de presă pentru divizia sa de consumer business (aici sunt încadrate și telefoanele mobile). Richard Yu a făcut o declarație interesantă. 

A spus că Huawei se concentrează pe telefoanele din categoria premiun și renunță la segmentul low-end. Unul dintre smartphone-urile ce va juca un rol major în această tranziție – Huawei Mate 10, dispozitiv ce urmează a debuta în paralel cu iPhone 8.

Ambițiile sunt mari, vor să devină lideri pe segmentul de telefoane mobile până în 2020. Totuși, nu știu dacă renunțarea la segmentul low-cost îi va ajuta prea mult, dacă chiar este o strategie de bun augur pe termen lung. Samsung este lider de câțiva ani și nu s-a aruncat să renunțe la seriile de smartphone-uri ieftine ( J-urile sunt hit de vânzări în România).

Huawei se pregătește să strângă peste 140 – 150 milioane unități comercializate pe 2017, cel puțin aceasta este prognoza de până acum. Sunt în grafic, în primele 6 luni au livrat 73 milioane unități – creștere de 20.6%.

Alte date furnizate de către compania chineză:

  • creștere de 18% în Europa pe livrarea de smartphone-uri;
  • creștere de 24% în China pe livrarea de smartphone-uri;
  • creștere de peste 45% în Asia de Sud, Asia Centrală, Japonia și Coreea de Sud pe livrarea de smartphone-uri.

Creșterile sunt calculate pe prima jumătate de an din 2017 în comparație cu prima jumătate de an din 2016. Presupun că seria Y de la Huawei urmează a fi trasă pe linia moartă.

Sursa: Gizmochina.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.