Telefoane Mobile

Huawei are ambiții mari în ce privește divizia sa de telefoane mobile. Richard Yu este CEO-ul companiei și într-un interviu adresat Wall Street Journal a afirmat că și-au propus să obțină o cotă de piață de 25% și implicit să devină lider mondial pe piața de smartphone-uri, în maxim 5 ani de zile. 

Este o declarație optimistă, una susținută de evoluția companiei în ce privește numărul de smartphone-uri comercializate. Momentan, Huawei și-a adjudecat 8.3% – marketshare pe telefoane mobile, creștere a vânzărilor de 59% în primul trimestru din 2016 față de aceeași perioadă din 2015, în contextul în care Samsung și-a menținut vânzările din anul precedent, iar Apple a căzut cu 14%.

Declarația lui Richard Yu, CEO Huawei:

Creșterea noastră se datorează în principal segmentului premium, high-end. Dacă vrei să devii numărul 1, trebuie să fii numărul 1 pe segmentul high-end.”

Parteneriatul cu Leica a fost gândit pe termen lung, pentru cel puțin 5 ani de acum înainte. Huawei se pregătește să lanseze un smartphone compatibil cu platforma VR dezvoltată de către Alphabet Inc (aka Google), lansare în toamnă. Aici îmi permit să fac un pronostic și să spun că s-ar putea să vedem un nou smartphone Nexus fabricat de către Huawei, iar acest device să fie compatibil cu VR-ul Google.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.