Hardware

Cererea de telefoane high-end din prima jumătate a anului este una foarte mare, iar acest lucru crează mari bătăi de cap producătorilor. Lipsa stocurilor pentru anumite componente “forţează” producătorii să le schimbe cu altele de generaţie mai veche, cu performanţe mai slabe.

Deşi Huawei şi Samsung au menţionat în descrierile unor telefoane (Samsung Galaxy S8 sau Huawei Mate 9) că vor utiliza memorii flash UFS 2.1, problemele legate de aprovizionare au dus la apariţia unor smartphone (chiar şi Huawei P10) cu memorii UFS 2.0 sau chiar eMMC 5.1. Samsung a utilizat până acum doar UFS 2.0 şi UFS 2.1, în timp ce Huawei le-a folosit pe toate trei.

Înainte

După

Chiar dacă într-o utilizare obişnuită de zi cu zi nu există diferenţe, în realitate vorbim de 3 generaţii diferite de memorii flash:

  • eMMC 5.1 – până la 400 MB/s în citire;
  • UFS 2.0 – până la 500 MB/s în citire;
  • UFS 2.1 – până la 800 MB/s în citire.

Chiar dacă cei doi producători susţin că performanţele nu sunt afectate, utilizatorii au tot dreptul să se simtă minţiţi pentru că la început le-au fost promise cele mai noi tehnologii (atât Huawei, cât şi Samsung au scos din descrierile telefoanelor menţiunea “UFS 2.1”).

Înainte

După

Sursa: androidauthority.com