Huawei este forțat să găsească soluții spre a livra un smartphone complet. Nu au acces la soluțiile Google și sunt nevoiți să caute în altă parte.

Un oficial al TomTom a declarat de curând că au încheiat un acord cu Huawei în ce privește folosirea hărților și serviciilor dezvoltate. Nu s-a precizat clar în ce constă un astfel de acord.

TomTom este o companie olandeză cunoscută pentru soluțiile de navigare destinate în special profesioniștilor. Un GPS TomTom nu-i deloc ieftin (de la 879 lei în oferta eMAG). Un GPS din oferta lor este achiziționat în special pentru partea software, pentru hărțile detaliate etc.

TomTom Go Mobile este aplicația de Android. Trebuie să recunosc că nu le-am folosit serviciul (Google Maps și Waze mi se par arhisuficiente, iar în trecut am experimentat cu Here Maps).

Mi se pare o mișcare inspirată din partea Huawei. S-ar putea să avem o colaborare pe partea de automobile (domeniu în care investesc destul de serios în ultima perioadă) sau așa cum se gândește toată lumea când citește titlul, hărțile TomTom să fie preinstalate pe smartphone-urile Huawei ce vor fi lansate în 2020.

Sursa: Reuters.com

Categorii: android
Tag-uri:

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.