Retelistica

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, se află zilele acestea într-o vizită oficială în Rusia, acolo unde se întâlneşte cu omologul său, Vladimir Putin. Cei doi preşedinţi au anunţat deja că au bătut palma în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii 5G a Rusiei prin intermediul tehnologiei Huawei.

Compania chineză a semnat un acord cu MTS, cel mai mare operator telecom din Rusia, urmând ca în perioada următoare să fie parafate înţelegeri şi cu ceilalţi operatori.

Interesant de menţionat este că Vladimir Putin a declarat presei că relaţiile de colaborare dintre Rusia şi China sunt la cele mai înalte cote atinse vreodată. Cu siguranţă această declaraţie vine ca un răspuns către administraţia Trump, foarte direct: China are aliaţi puternici.

Statele Unite ale Americii şi China se află de ceva timp într-un război comercial nedeclarat, iar Huawei este compania afectată cel mai rău.

Sursa: theverge.com

Categorii: huawei

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.