Diverse

Huawei Technologies a anunţat că a primit toate autorizaţiile necesare pentru construirea unui centru de cercetare-dezvoltare în Marea Britanie. Compania chineză intenţionează să investească aici peste 1 miliard de lire sterline şi să angajeze peste 400 de persoane. Activitatea noului centru se va concentra pe producerea de echipamente optice utilizate în sistemele de comunicații cu fibră optică.

Imediat după oficializarea acestei colaborări, au şi început atacurile. Reprezentanţi americani şi chiar britanici au acuzat Huawei că fac acest centru de cercetare-dezvoltare doar pentru a primi mai multă deschidere din partea unuia dintre cei mai puternici aliaţi ai Statelor Unite ale Americii.

Vicepreședintele Huawei, Victor Zhang, a declarat că tehnologia care va fi dezvoltată la noul centru va fi separată de cea luată ca țintă de restricțiile americane. Acesta a transmis și că este greșit să sugerezi că anunțul a fost făcut pentru a influenţa decizia Marii Britanii.

Sursa: profit.ro

Categorii: huawei

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.