Huawei a prezentat alături de HarmonyOS și primele dispozitive cu acest sistem de operare. Printre ele se află și două smartwatch-uri: Huawei Watch 3 și Huawei Watch 3 Pro.

Huawei Watch 3 încorporează un display AMOLED de 1.43 inch cu rezoluție 466 x 466 pixeli, aspect 1:1 și 326 ppi, raport display / corp de 61.8%, 2 GB RAM și 16 GB stocare, conectivitate asigurată de funcția eSIM, Wi-Fi în standardele b/g/n, bluetooth 5.2 și localizare prin A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO și QZSS, NFC. Încărcarea bateriei se face wireless la 10W.

În ce privește senzorii aduși la pachet: accelerometru, monitorizarea ritmului cardiac, giroscop, barometru, busolă, senzor SpO2, termometru ce măsoară temperatura corpului. Corpul ceasului este fabricat din oțel inoxidabil, partea frontală din sticlă, iar spatele din ceramică. Huawei a adus o coroana rotativă 3D . Huawei spune că sunt preluate comenzile și prin intermediul mănușilor.

Ecranul de 1.43 inch este capabil să atingă o luminozitate de până la 1000 nits. Certificarea ceasului la rezistența cu apă respectă 5ATM, cântărește 54 gr. fără curea. Autonomia ajunge la 3 zile cu 4G activat și până la 14 zile cu funcțiile de bază. Încărcarea se face exclusiv în mod wireless.

Este un smartwatch în adevăratul înțeles al termenului, are suport pentru un magazin dedicat de aplicații (AppGallery). Nu au spus nimic legat de chipset, dar au precizat că are 2 GB RAM și 16 GB stocare. Sunt peste 100 de activități recunoscute, 17 moduri profesionale (exterior și interior).

Au început precomenzile în China, livrările din 11 iunie, iar prețul este de 335 euro / aprox. 1650 lei.

Huawei Watch 3 Pro are un design ce-l putem considera mai clasic, pune accentul pe eleganță. Lipsește controlul prin coroana rotativă 3D din jurul display-ului. Corpul ceasului a fost fabricat din titanium, spatele din ceramică și display-ul este protejat cu sticlă de safir.

Bateria rezistă până la 4 zile cu 4G activat, până la 21 zile în modul Ultra-Long. Este primul smartwatch cu GPS în două benzi (1 și 5). De aici reiese din start o poziționare mai rapidă și precisă față de alte produse concurente.

Dimensiunile sale sunt de 48 x 48.6 x 14 mm și cântărește 63 gr. fără curea. Precomenzile au început în China, iar livrările pornesc din 11 iunie. Prețul său este pe măsură – 425 euro / aprox. 2090 lei.

Rulează HarmonyOS și asta înseamnă o conectivitate mai bine pusă la punct cu smartphone-urile ce vor veni cu acest sistem de operare. Poți să-l folosești spre a face fotografii cu telefonul (un fel de telecomandă ad-hoc), ajută în procesul de autentificare pe smartphone, preia apeluri video (video doar dintr-o parte, pentru că acest smartwatch nu are cameră).

Știu că am citit comentarii de-a lungul timpului, legate de faptul că Watch GT-urile nu sunt smartwatch-uri că nu au magazin dedicat de aplicații. Uite că acum a apărut un smartwatch Huawei cu suport pentru magazin ce dispune de aplicații third-party. Totuși, câți dintre voi ați descărcat astfel de aplicații pe ceas? De multe ori, rămâi cu ceea ce oferă by default. Nimeni nu-și dorește să petreacă prea mult timp pe un display minion.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.