HUAWEI WATCH GT 2 Pro si Huawei Watch Fit Accesorii inteligente

Huawei a lansat nu mai puțin de 6 produse încadrate în gama Huawei Seamless AI Life. Este vorba despre noile căști Huawei FreeBuds Pro și FreeLace Pro, despre laptopurile Huawei MateBook X și MateBook 14, precum și despre ceasurile inteligente Huawei Watch GT 2 Pro și Huawei Watch Fit, pe care le vom descoperi mai departe.

Huawei a ținut un eveniment de prezentare în avanpremieră a celor mai noi dispozitive purtabile din portofoliu, în data de 6 septembrie. Atunci am avut șansa de a face un scurt hands-on celor două smartwatch-uri.

Specificații Huawei Watch GT 2 Pro

 • Ecran AMOLED tactil circular, diametru de 1.39 inch, rezoluție 454 x 454 pixeli;
 • Procesor Kirin A1 + STL4R9, memorie internă de 4 GB, GPS, Bluetooth 5.1;
 • Senzori – accelerometru, giroscop, geomagnetic, senzor optic pentru măsurarea ritmului cardiac, senzor de lumină ambientală, pentru presiunea aerului și capacitiv;
 • Compatibilitate de la Android 4.4 și iOS 9.0 sau mai recente;
 • Integrează difuzor și microfon, compatibil apeluri telefonice;
 • Baterie ce poate oferi autonomie de până la 2 săptămâni, încărcare wireless;
 • Etanș până la 5 ATM;
 • Dimensiuni (carcasă): 46.7 x 46.7 x 11.4 mm;
 • Greutate (carcasă): 52 grame.

Huawei Watch GT 2 Pro monitorizează peste 100 de moduri de antrenament, printre care a introdus noi moduri precum schi, schi fond, snowboarding și golf. În plus, pentru multe dintre aceste tipuri de antrenament există și funcții profesionale de monitorizare a datelor fitness.

Pentru monitorizarea sănătății, Huawei Watch GT 2 Pro utilizează noua tehnologie Huawei TruSeen 4.0+ actualizată, ce promite citiri mai precise ale ritmului cardiac.

În cele câteva minute de interacțiune cu noul smartwatch de la Huawei, am descoperit un produs de cea mai bună calitate, căruia, oricât am căutat, nu i-am putut găsi imperfecțiuni. Carcasa este realizată din titan, sticla ce protejează display-ul este din safir, iar capacul spate este ceramic. Modulul ce integrează senzorul cardiac și zona de încărcare wireless este doar ușor bombat și nu pare a genera disconfort la purtare.

Cureaua din piele naturală, în culoarea Gray Brown (mai degrabă doar gri, nu am observat nuanțe de maro) este fină la atingere și excelent realizată, cusăturile fiind aproape perfecte. Cureaua neagră din silicon este moale și transformă ceasul într-unul mai sportiv.

Ecranul AMOLED este suficient de luminos pentru a putea fi citit chiar și în bătaia directă a soarelui, rezoluția este înaltă și conturează fin toate detaliile, iar gesturile la atingere, inclusiv cele de tip swipe, sunt recunoscute și preluate exact.

Există peste 200 de fețe de ceas disponibile spre instalare din aplicația Huawei Health, așa că personalizarea nu reprezintă o problemă. Mai mult, poți alege ca pentru anumite fețe de ceas să folosești drept fundal o poză din telefon, pe care să o transferi pe ceas printr-o simplă atingere între ceas și smartphone (funcție disponibilă doar cu anumite modele de telefoane Huawei).

Huawei Watch GT 2 Pro în versiunea Sport va avea un preț de plecare de 329 de Euro, în timp ce varianta Classic va începe de la 349 de Euro.

Trecem la Huawei Watch Fit, un soi de hibrid între un smartwatch și o brățară de fitness, ce încearcă să puncteze avantajele ambelor dispozitive.

Specificații Huawei Watch Fit

 • Ecran AMOLED tactil de 1.64 inch, rezoluție 456 x 280 pixeli;
 • 4 GB memorie internă, GPS, Bluetooth 5.0;
 • Senzori: accelerometru, giroscop, senzor optic pentru măsurarea ritmului cardiac, senzor pentru lumină ambientală și capacitiv;
 • Compatibilitate de la Android 5.0 și iOS 9.0 sau mai recente;
 • Baterie cu autonomie între 7 și 10 zile (în funcție de scenariul de utilizare) sau până la 12 ore cu GPS pornit continuu, încărcare prin dock magnetic;
 • Etanș până la 5 ATM;
 • Dimensiuni carcasă: 46 x 30 x 10.7 mm;
 • Greutate: 21 de grame doar carcasă, 34 de grame cu brățară.

Huawei Watch Fit se adresează mai degrabă doamnelor și domnișoarelor, fiind un smartwatch finuț, cu o greutate ce se apropie de cea a unei brățări fitness. Carcasa este realizată din plastic pentru a obține această greutate, dar se simte solidă, bine fabricată, din nou fără probleme la finisările de detaliu.

Cureaua din silicon este foarte moale, confortabilă și în funcție de model poate fi potrivită pentru încheieturi între 11 – 19 sau 13 – 21 centimetri circumferință.

Poți alege Huawei Watch Fit în trei culori pentru carcasă – negru, gri sau auriu (Rose Gold), în timp ce pentru brățara de silicon poți opta între negru (Graphite Black), verde (Mint Green), portocaliu (Cantaloupe Orange) sau roz (Sakura Pink).

Huawei Watch Fit este primul smartwatch Huawei care suportă animații pentru antrenamente rapide. Funcția combină 44 de rutine de fitness standard (inclusiv arderea grăsimilor, relaxarea mușchilor umărului, modelare corporală și altele) în 12 animații și oferă astfel utilizatorilor o modalitate rapidă și ușoară de a se antrena. Watch Fit susține 13 cursuri de alergare special concepute pentru pasionații de jogging. Ritmul de alergare este analizat continuu, cu rezultate furnizate în timp real pentru a ajuta utilizatorii să-și optimizeze antrenamentul. Smartwatch-ul vine cu 96 de moduri de antrenament.

Prețul recomandat de producător pentru Huawei Watch Fit este de 129 de Euro.

Atât Huawei Watch GT 2 Pro, cât și Huawei Watch Fit pot fi testate în sesiuni gen hands-on în magazinul Huawei Experience Store din Băneasa Shopping City, în perioada 10 – 13 septembrie 2020.