Huawei Watch GT aș putea spune că adaugă un cui la tronul lui Wear OS, sistemul de operare pe care Google și-a dorit să-l impună pe piața ceasurilor inteligente.
De ce spun asta?
Samsung nu a trecut pe wear OS și a dezvoltat Tizen. Huawei era printre companiile ce avea în portofoliu doar ceasuri cu wear OS / Android Wear cum era numit până la un moment dat. Presupun că au adunat feedback și au tras concluzia că ar fi binevenit un sistem de operare propriu – Lite OS.
Un prim beneficiu – autonomia. Ceasurile cu wear OS nu prea trec de 1 – 2 zile, uite că Huawei a reușit să ajungă la 2 săptămâni pe Watch GT. Aș spune că avem din start un prim punct PRO.
Alt punct PRO – 999 lei la precomandă pe eMAG.
Ca design aș spune că le-a ieșit. Avem un ceas inteligent cu ușoare nuanțe retro (cele două butoane fizice cu rol în interfață). Ecranul AMOLED impresionează prin culorile afișate, luminozitate, prin faptul că nu reflectă spațiul ambiant și nu adună amprentele în ritm alert. Are certificare 5ATM în ce privește contactul cu apa și praful.
Este de apreciat și că nu este foarte greu și gros, îl poți ține la mână pe perioade lungi de timp fără să deranjeze. Cheia în care-l judecăm pe Watch GT ține de partea software, cât de intuitivă este interfață și ce aplicații vor aduce spre a-l face util, spre a fi un smartwatch în adevăratul înțeles al termenului. Autonomia este atinsă și pentru că avem un chipset modest + puțină memorie RAM și stocare. Pe de altă parte, nu ai nevoie de cine știe ce specificații pentru un ceas inteligent, nu o să-l faci să ruleze cine știe ce jocuri sau aplicații cu cerințe grafice.
Repet, trebuie să-l vedem la lucru înainte de a trage concluziile. Observați că Huawei nu se ferește să dezvolte un sistem de operare pentru ceasuri, cine știe pe viitor să nu fie o repetiție pentru ambiții și mai mari.