Huawei Watch GT3 – ecrane de 42 și 46 mm, coroană rotativă și autonomie de până la 14 zile

25/10/2021

Credeam că după lansarea Huawei Watch 3 și Huawei Watch 3 Pro nu va fi lansat un Watch GT3 în aceeași zonă de preț. Watch GT3 este o continuarea a seriei de ceasuri smart ce dispun de  sistem de operare închis, fără magazin de aplicații dedicat, fără modalități de plată prin NFC, fără eSIM, dar pe de altă parte se evidențiază printr-o autonomie mare și funcții avansate de fitness.

Huawei Watch GT3 sosește în două dimensiuni:

  • Huawei Watch GT3 Active Edition de 42 mm (ecran AMOLED de 1.32 inci) – dimensiuni de 42.3 x 42.3 x 10.2 mm, 35 gr. fără curea;
  • Huawei Watch GT3 Active Edition de 46 mm (ecran AMOLED de 1.43 inci) – dimensiuni de 45.9 x 45.9 x 11 mm, 42.6 gr. fără curea;

Structura de rezistență este fabricată din oțel inoxidabil, iar spatele din plastic. În lateral dreapta se află un buton și coroana rotativă ce pare a fi preluată de la Watch 3 și Watch 3 Pro.

Din punct de vedere hardware, Watch GT3 dispune de un procesor  ARM Cortex-M, 32 MB RAM și 4 GB spațiu de stocare. Nu sunt cine știe ce specificații, dar așa se obține și autonomia ce ajunge până la 7 zile pentru modelul de 42 mm și până la 14 zile pentru cel de 46mm.

Include difuzor + microfon și apelurile de voce pot fi preluate direct pe ceas. Pe partea de conectivitate au adus bluetooth de ultimă generație și localizare dual-band prin GPS și GLONASS. Printre senzori integrați se află accelerometru, giroscop, senzor geomagnetic, senzor optic pentru monitorizarea ritmului cardiac, senzor pentru presiunea atmosferică, senzor pentru temperatură. Încărcarea se face în mod wireless.

Care sunt prețurile recomandate?

Huawei Watch GT3 de 42 mm – 329 euro / aprox. 1630 lei;

Huawei Watch GT3 de 46 mm – 349 euro / aprox. 1730 lei;

Prețul mi se pare a fi destul de mare. Mă raportez la Watch 3 și Watch 3 Pro ce cu diverse promoții au ajuns fix în aceeași zonă de preț și chiar mai puțin de atât. Da. Înțeleg că autonomia este mai bună, dar aș prefera oricând un ceas smart cu funcțiile menționate în primul paragraf. î

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.