Telefoane Mobile

Hugo Barra este omul care a jucat un rol cu adevărat important în ce privește divizia de telefoane mobile a Xiaomi, smartphone-urile best-buy ce au pătruns pe canal neoficial și în țara noastră. 

Poziția lui Hugo Barra era de vicepreședinte al Xiaomi Global. În august 2013 a plecat de la Google spre a se alătura startup-ului chinezesc. Pe lângă faptul că se ocupă de elemente de culise, devenise și imaginea Xiaomi, așa cum în cadrul Google era personajul ce urca pe scenă să prezinte cele mai noi dispozitive.

Motivele oficiale sunt legate de planul personal, dorința de a fi alături de prieteni și familie în San Francisco, stresul generat de funcția ocupată i-a afectat sănătatea.

Pe de altă parte s-ar putea ca Xiaomi să nu mai fie o corabie sigură, iar Hugo Barra este printre cei ce preferă să se salveze înainte, să nu fie asociat cu un eventual dezastru. Misiunea sa era legată cumva în a aduce Xiaomi în afara pieței chineze, iar în afară de India și un debut timid în Europa, nu a realizat mare lucru în cei trei ani și jumătate pe care i-a avut la dispoziție.

Pur și simplu s-ar putea să fie o explicație mai simplă, a găsit o poziție mai bună în altă parte. Locul lui Hugo Barra este luat de către Xiang Wang, un chinez necunoscut. Prima misiune a sa, să prezinte Xiaomi Mi6 la MWC Barcelona 2017.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.