Hardware

În toamna anului trecut start-up-ul american Humane a lansat dispozitivul numit Humane AI Pin, un gadget prezentat ca înlocuitorul global al smartphone-ului.

Deşi destul de scump (699 dolari + abonament lunar de 24 dolari), Humane AI Pin părea foarte promiţător la momentul respectiv. Acest mic dispozitiv ce se poartă la nivelul pieptului este conceput pentru interacţiunea vocală permanentă cu utilizatorul, iar la nevoie poate utiliza o formă de tehnologie laser pentru a permite afişarea de text, aplicaţii, imagini etc. (întreg procesul se face prin mişcarea palmei).

În spatele Humane AI Pin avem tehnologie de AI generativ, deci teoretic acesta învaţă împreună cu utilizatorul şi în timp devine mai bun. Cu acest device, utilizatorul ar putea face cam orice, inclusiv realizarea de fotografii sau înregistrări video (are o cameră foto de 13 Megapixeli), trimiterea de emailuri, căutarea de informaţii pe internet şi multe altele.

În teorie acest Humane AI Pin poate deveni asistentul perfect pentru oricine. În teorie. În practică, micul dispozitiv este un eşec total. Acesta a ajuns deja la review la mai mulţi bloggeri şi vloggeri, iar toţi spun cam acelaşi lucru: nu îl cumpăraţi.

Humane AI Pin nu funcţionează deloc cum trebuie, dă foarte multe răspunsuri eronate, întârziate, are o autonomie sub orice critică (se poate ajunge să îl încarci şi de câteva ori pe zi), realizează fotografii şi înregistrări video aproape inutilizabile etc. În realitate device-ul este mai mult enervant decât util şi totul la nişte costuri destul de ridicate.

Via: hotnews.ro