Nu știu dacă este neapărat un review în adevăratul înțeles al termenului, până la urmă discutăm despre o husă și un suport auto, ambele cu prindere magnetică și încărcare wireless.

Am primit produsele la test din partea XVIDA.

Clipul se află în procesare pe YouTube;

1. Husă cu prindere magnetică și încărcare wireless pentru iPhone 12 Pro Max;

Am primit 2 huse, una pentru iPhone 12 Pro Max, iar a doua pentru Samsung Galaxy S21 (aveți linkurile în secțiunea de preț). Am testat pe iPhone 12 Pro Max, nu s-a întâmplat să am un S21 la îndemână. Cine are un Galaxy S21 să trimită o poză cu telefonul în secțiunea de comentarii și se alege cu o husă cu prindere magnetică ce permite și încărcare wireless.

Sunt câteva lucruri ce merită a fi menționate:

  • husa este bine fabricată, solidă, fără a fi neapărat butucănoasă;
  • are o textură plăcută pe laterale și în partea spate, textură ce contribuie la partea de grip, nu simți că telefonul ți-ar aluneca din mână, iar iPhone 12 Pro Max cu sticlă pe față și spate nu aș recomanda să fie folosit fără protecție de genul;
  • camera principală este protejată și nu atinge cu vreo sticlă de senzor când este așezat pe o suprafață plană;
  • butoanele pentru reglarea volumului și power sunt frumos individualizate, pe argintiu și pot fi apăsate lejer, comenzile sunt preluate ca și cum ai folosi smartphone-ul fără husă;
  • protecția oferită de husa XVIDA mi s-a părut superioară față de ceea ce aduce husa de silicon originală de la Apple pentru 12 Pro Max.

Prețul nu mi se pare neapărat ridicat, dar parcă mi-aș fi dorit un plus de culoare, negrul este cumva tern și ușor demodat în 2021. Cumva vrei ca telefonul să iasă în evidență printr-o culoare ceva mai puternică. Alt reproș nu îi pot face. Mă rog, ar mai fi faptul că nu este compatibilă MagSafe, dar presupun că prețul ar fi crescut spre a acoperi și patentul Apple.

2. Suport auto cu prindere magentică și încărcare wireless;

În cutie alături de suportul auto veți găsi cablul USB Type-C – USB cu fir textil, încărcător auto cu 2 porturi (unul compatibil cu Qualcomm Quick Charge 3.0 și altul clasic), cleme de prindere / mascare a firului de la cablul USB Type-C – USB (mi s-a părut a fi destul de lung pentru prinderea suportului pe bord).

Pe cele două porturi alimentează la:

  • Qualcomm QuickCharge 3.0 – 5V și 3A sau 9V și 2A sau 12V și 1.5A;
  • celălalt port USB – 5V și 2.1A.

Conectezi încărcătorul la priza automobilului, cablul USB type-C la suport și prinderea față de bord sau ecran se face printr-o ventuză ce mi s-a părut destul de puternică.

Când ajunge energie în pad, se va colora în verde.

Încarcă wireless la maxim 12W. Nu am mai testat alte soluții, dar ce mi s-a părut de bun augur este cât de bine prinde telefonul, husa are un magnet + cel integrat în pad-ul de încărcare și nu mi-a dat impresia că s-ar slăbi în timp etc. Este important, pentru că în afară de magnet nu este niciun alt suport și nu ai dori ca un telefon de 4 – 5000 lei să-ți cadă prin mașină când conduci, să se zgârie accidental etc.

Nu este compatibil cu husele cu MagSafe, adică la acest suport este strict recomandat să foloseșt huse dedicate XVIDA. Oricum din start vei vedea că nu funcționează prinderea și nu are rost să încerci. Are și un ventilator încorporat.

Poți roti pad-ul la 360 grade spre a obține o poziție cât mai confortabilă, care să nu te jeneze când conduci. Dacă nu dorești să ai un suport auto cu ventuză de prindere, poți descoperi pe site-ul XVIDA că au și modele cu prindere pe gurile de aerisire sau în suportul pentru CD-uri (59 euro și respectiv, 55 euro).

 

Preț

Puteți prinde o reducere de 20% prin codul GADGET_XVIDA20 (prețurile de mai jos sunt listate fără reducerea adusă de cod).

Husă magnetică cu încărcare wireless pentru iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, 12 Pro Max – de la 23 euro;

Husă magnetică cu încărcare wireless pentru Samsung Galaxy S21 5G, S21 Plus 5G și S21 Ultra 5G – de la 23 euro;

Suport auto universal cu prindere magnetică și încărcare wireless – 59 euro.

Concluzii

Husa este solidă și aduce un plus de protecție pentru iPhone 12 Pro Max și grip îmbunătățit pentru utilizator, mai ales că vorbim de un telefon cu display de 6.7 inch. Prinderea magentică este cu adevărat puternică și nu am ce să critici aici.

Suportul auto s-ar putea să pară ceva mai scump, dar plătești pentru conveniență, rezistență și soliditate.

Puteți folosi codul de mai sus spre a avea o reducere suplimentară într-o eventuală comandă. Cine are un Galaxy S21 aștept să trimită un comentariu în secțiunea dedicată, cei ce au istoric pe site sunt prioritari. Se va merge pe conceptul: primul venit, primul servit.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.