gAuto

În ultimele zile acţiunile la bursa ale companiei Fiat Chrysler au crescut cu câteva puncte procentuale pe fondul unor speculaţii legate de un posibil interes de fuziune din partea grupului sud-coreean Hyundai. Acesta şi-ar dori creşterea numărului de vânzări din Europa, dar şi un portofoliu de maşini extins în segmentul SUV-urilor.

Constructorul auto italo-american nu o duce prea bine şi s-a arătat dispus să negocieze cu orice producător interesat de o fuziune / achiziţie. Până acum aceştia au fost refuzaţi de Ford, General Motors şi Volkswagen, iar chinezii de la Great Wall şi-au exprimat dorinţa de a achiziţiona brandul Jeep, însă negocierile nu au început încă.

Posibila fuziune dintre Hyundai şi Fiat Chrysler ar crea cel mai mare constructor auto din lume. Cele două companii au vândut împreună în 2016 un număr de 11.5 milioane de autovehicule, urmate de Volkswagen cu 10.3 milioane unităţi şi Toyota cu 10.2 milioane maşini.

Sursa: thedrive.com

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.