Arhiva-Hardware

Planul lor este de a construi cea mai mare unitate de stocare de pe planetă care reunește 200.000 de hard-diskuri ce vor lucra împreună pentru a oferi în total – 120 petabyte. Este o valoare suficientă să stocheze 24 de miliarde de melodii în format mp3. Erich Schimdt de la Google a declarat că în două zile se produc la nivel mondial 5 exabytes de date (1 exabyte = 1024 petabyte).

În viitor vom migra mai multe către cloud și nu va conta prea mult ce hdd sau ssd avem în computer ci mai degrabă ce capacități de stocare are furnizorul de cloud.  Deja sunt o sumă de servicii pe care le accesăm de acum în acest mod: YouTube, Picasa, Google Docs (enumerate la repezeală din suita Google).

Dispozitivul creat de IBM va fi folosit pentru simularea unor exerciții în cadrul instituțiilor americane. Efortul depus este impresionant fiind nevoie și de un mecanism nou de backup.

Un infografic despre ce înseamnă un petabyte:

Sursa: techradar.com/credit infografic/credit foto

Categorii: arhiva-hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.