Arhiva-Hardware

Trebuie să recunoaștem: nu există un telefon business mai bun decât Blackberry! Cu toate că device-urile RIM vin „dintr-o eră anterioară”, nici un alt device – fie el bazat pe Android sau iOS – nu are autonomia și funcționalitatea business a unui Blackberry.

Cu toate acestea, așa cum era de așteptat, marea majoritate a utilizatorilor nu au pretenția ca mailurile să fie criptate în așa fel încât nici SRI-ul să nu aibă acces la ele. Utilizatorul „casnic” își dorește un device care să funcționeze de dimineața până seara (nu neapărat mai mult), să fie ușor de utilizat, să aibă un touchscreen cu o rezoluție cât mai bună, un procesor cât mai puternic, cât mai mult RAM și spațiu de stocare, și cât mai multe aplicații. Evident, cu excepția autonomiei, device-urile Blackberry nu acoperă nici un alt punct din cele menționate anterior. Și până la BlackberryOS 10…mai sunt câteva luni de așteptare, luni în care Apple, Google și Microsoft vor lansa fiecare câte o nouă generație de produse.

IBM simte presiunea de pe umerii RIM și – se pare – dorește să profite din plin de această ocazie. Surse din interiorul RIM confirmă faptul că IBM a pornit discuțiile cu conducerea RIM, dorind să achiziționeze divizia Enterprise a producătorului de telefoane. Se pare însă că RIM a refuzat pentru moment oferta, în speranța că BB10 va readuce Blackberry pe terenul de joc, la începutul lui 2013.

Întrebarea este însă următoarea: va mai apuca RIM primul trimestru din 2013, sau un nou iPhone, un nou Nexus si un nou WindowsPhone vor semna certificatul de deces al Blackberry?

Sursa: Bloomberg