La Berlin se desfăşoară o expoziţie unde orice blogger ce scrie despre it, internet, gadgeturi ar trebui să semneze prezenţa – IFA Berlin 2010 (cel puţin un român este acolo).
Caracteristici Galaxy Tab:
– sistem de operare Android 2.2 cu Touch Wiz UI;
– ecran de 7 inch, multitouch, cu rezoluţie 1024×600 pixeli;
– procesor de 1 Ghz iar de procesare video se ocupă PowerVR SGX540;
– redă clipuri Full HD;
– este promovat ca un “smart media device” şi se va vinde prin intermediul Vodafone în Europa (deci va ajunge rapid şi în România);
– DLNA – Digital Living Network Alliance – prin intermediul său puteţi accesa de  pe televizor fişiere stocate pe pc printr-o conexiunea wireless, clipuri şi imagini de pe telefonul mobil şi să conectaţi televizorul la mai multe pc-uri (la noi rămâne doar varianta a doua legată de device-ul mobil);
– suportă Adobe Flash Player 10.1;
– GSM, HSDPA (7,2 Mbps) şi HSUPA (5,76 Mbps), Wi-Fi b, g şi n, bluetooth 3.0;
– memorie de 16 sau 32 Gb şi suport pentru microSD;
– grosime de 1.98 mm şi greutate de 380 grame;
– accelerometru, giroscop, geo-magnetic senzor;
– baterie de 4000 mAh;
– cameră foto de 3 Megapixeli cu autofocus şi led flash plus una secundară de 1,3 Megapixeli;
– aplicaţii din Android Market şi Samsung Apps, Readers Hub, Media Hub, Music Hub, Social Hub (multe hub-uri în acest tablet pc);
– preţul estimat, potrivit go4it, este de 800 euro iar lansarea europeană la mijlocul lui septembrie.
Este un fel de Galaxy S mărit în dimensiuni dar cu specificaţii tehnice asemănătoare. O să revin cu un articol comparativ între Galaxy S, Galaxy Tab şi concurentul iPad.
iPadul are un plus şi anume ecranul de 10 inch dar şi Tab-ul cu al său de 7 inch poate fi considerat a aduce mobilitate. Dar las concluziile comparative pentru acel post.
Galerie foto cu Samsung Galaxy Tab:

Video cu Samsung Galaxy Tab:
via phonearena (au şi primit un model pentru un preview).

Reclamă la Galaxy Tab:

Reclama începe stupid. Modelul scoate Tab-ul din haină şi eu nu cred să fie vreun buzunar în cares intre un dispozitiv cu ecran de 7 inch şi o greutate de aproape jumătate de kilogram. Este mai portabil decât iPad-ul dar necesită un mijloc de protecţie serios. Sunt sigur că vor scoate diverse accesorii care să proteje tablet pc-ul.
Pe de altă parte din anumite unghiuri pare cam butucănos deşi are o grosime de aproximativ 12 mm comparabilă cu a unui smartphone.
Dell prin viitoarea gamă Streak bazată pe Android, Samsung cu ale sale Galaxy Tab (vor fi mai multe) şi Apple cu iPad-ul (la orizont se zvoneşte cu privire la un iPad Mini de 7 inch pentru 2011) lovesc primele în această nişă. LG, HTC, Microsoft lucrează de zor să vină cu produse competitive dar să nu cumva să fie dăunătoare o aşteptare prea îndelungată (Windows Phone 7 spre exemplu nu se ştie de va mai lua din targetul Android sau iOS4).
Update 3 septembrie 2010:
Pe Androidandme am găsit detalii cu privire la preţurile cu care va veni acest tablet pc de la Samsung. Ele sunt cuprinse în Europa între 699 euro şi 799 euro. Este mai scump decât iPad-ul 3G dar cum spuneam nu are cum să fie poziţionată lângă Galaxy S ca şi costuri. Probabil că majoritatea clienţilor, vine prin Vodafone, vor opta pentru un abonament.
Pe 11 octombrie va începe livrarea Galaxy Tab-urilor. 

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.