Smartphone – telefon cu sistem de operare.
În mod normal după cota de piaţă Nokia este lider detaşat în ce priveşte  market share-ul şi asta pentru că Symbian a coborât şi la device-uri mai ieftine. Dar importante sunt veniturile iar Apple şi HTC, Samsung sau RIM chiar de vin cu cote mult mai mici datorită iOS sau Android via aplicaţiile din magazinele virtuale generează venituri considerabile depăşind Symbian – un os considerat îmbătrânit.
La IFA Berlin, preşedintele Samsung a spus că au majorat estimarea pentru smartphone-uri vândute în 2010 de la 18 milioane la 25 de milioane world wide. Cele 18 milioane erau de 3 ori mai mult decât livrase Samsung în 2009 pe zona telefoanelor inteligente. Aşa că producătorul sud-coreean este pe cai mari şi nu se lasă de la câştigarea unui loc de frunte în acest segment.
Marjează pe două zone: Bada, telefoane pe Android. Bada este platforma proprie dezvoltată din acelaşi Linux ca şi Android iar Wave se descurcă foarte bine pe zona de entertainment.
Galaxy S este cel mai bun device ce rulează so mobil de la Google şi au fost vândute deja 3 milioane unităţi în întreaga lume (în SUA şi Coreea de Sud adunat au fost vreo 2 milioane până acum :)). Şi urmează Galaxy Tab-ul care este cel mai complet tablet pc cu Android din piaţă. Interesant este că Samsung lansează tableta prima dată în Europa prin Vodafone în octombrie şi abia în noiembrie prin Verizon în SUA.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.