Retelistica

Este clar că tehnologia 5G va aduce îmbunătăţiri substanţiale în economia globală, deci şi în cea a României.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a explicat pe înţelesul tuturor ce avantaje pe termen scurt va aduce implementarea 5G economiei româneşti:

  • venituri totale de peste 4.7 miliarde de euro;
  • crearea a peste 252.000 locuri de muncă;
  • creşterea cifrei de afaceri a companiilor din industrii inteligente de la 3.7 miliarde dolari estimată în 2020, la 9 miliarde dolari estimată în 2026;
  • restul industriilor vor beneficia de creşterea productivităţii prin valorificarea în timp real a informaţiilor;
  • impact imediat asupra utilizatorilor prin produse şi servicii îmbunătăţite din punct de vedere al costurilor, calităţii, experienţei, siguranţei etc.

Reprezentanţii ANCOM susţin că aceste efecte vor fi vizibile imediat, însă există şanse ca utilizarea tehnologiei 5G la scară largă să conducă la crearea de noi modele de business, unele pe care nu le gândim în acest moment (sau poate le gândim, dar nu le putem implementa).

Sursa: mediafax.ro

Categorii: retelistica

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.