gAuto

Cifra din titlul acestui articol arată dezastrul financiar ce a lovit industria auto. Conform primelor estimări pentru 2020, la nivel global au fost vândute 61.9 milioane de maşini, adică avem o scădere de 13 milioane de maşini faţă de 2019, an în care au fost comercializate 74.9 milioane de autovehicule.

Există totuşi şi ceva veşti bune, categoria maşinilor electrice a ajuns să reprezinte 7% din piaţă, comparativ cu 2% în 2019. Această categorie a fost însă puternic ajutată de subvenţiile guvernamentale acordate de ţările din întreaga lume.

Ce aşteptări avem de la 2021 ?

Pentru 2021 se aşteaptă o uşoară revenire, estimările optimiste susţinând o creştere a industriei cu până la 9 – 10%. Analiştii se aşteaptă la vânzări de 67 – 68 milioane de maşini la nivel global, însă chiar şi aşa va fi un an destul de provocator.

Primele 3-4 luni vor fi cele mai dificile în contextul în care restricţiile generate de pandemia COVID-19 vor persista încă în multe ţări, urmând ca ulterior piaţa să îşi revină cât de cât la normal dacă vaccinarea globală a populaţiei se va desfăşura cu succes.

Surse: hotnews.ro, statista.com