Software

Chiar dacă autonomiile pe smartphone-uri nu au evoluat aşa cum ne-am fi dorit, producătorii au făcut totuşi ceva progrese în ceea ce priveşte timpul de încărcare al acumulatorilor.

În urmă cu ceva ani lăsam la încărcat telefoanele cel puţin 2 – 3 ore, însă în prezent avem tehnologii foarte rapide. De exemplu Xiaomi Mi 10 Ultra are o baterie de 4500 mAh şi încărcare pe fir rapidă la 120W (de la 0 la 41% în 5 minute şi de la 0 la 100% în 23 de minute) şi încărcare wireless la 50W (de la 0 la 100% în 40 de minute).

Desigur că mai există şi alte exemple de efort, iQOO / Vivo anunţând o tehnologie de încărcare pe fir la 120W, în timp ce Oppo a prezentat deja tehnologia de încărcare pe fir la 125W şi cea wireless la 65W. Din partea acestor companii aşteptăm şi primele device-uri disponibile comercial.

Aşa cum este de aşteptat cercetările continuă, iar sursele de prin China susţin că din 2021 vom avea încărcare wireless la 100W. Sunt foarte curios să văd cum vor rezolva problema încălzirii, tehnologia de încărcare wireless pierzând foarte multă energie care ulterior se transformă în căldură. Practic la 100W adaptorul wireless ar trebui să ardă, cel puţin.

Sursa: gizchina.com