Retelistica

China are cel mai avansat sistem de recunoaște facială din lume. Pentru a-și ușura munca au venit cu o regulă nouă.

De la 1 decembrie 2019 cine dorește să aibă acces la internet sau să primească un număr nou de telefonie mobilă trebuie să permită o scanare a feței. Nu m-aș mira să apară o regulă prin care persoanele cu istoric să nu mai primească un astfel de drept (așa cum se întâmplă deja pe biletele de tren rapid sau de avion).

În România sunt comentarii și la inițiativa ce ar permite comercializarea de cartele preplătite doar cu buletinul. În Uniunea Europeană se discută de GDPR și alte elemente de securitate și intimitate în ce privește accesarea de servicii, site-uri web etc, iar în China se avansează într-o direcție opusă.

Ce urmărește guvernul chinez?

  1. Să nu permită transferul de cartele SIM de la un utilizator la altul prin combinația Face ID + carte de identitate (vrei acces la internet, scanare a feței și așa se știe cine și ce a accesat pe smartphone-ul din dotare);
  2. Asocierea unui nume cu fiecare SIM din țară. Unde nu sunt asociate, devin inutilizabile;
  3. Istoricul de accesare în social media și site-uri web și mai ușor de asignat unei persoane din realitate.
Sursa: Gizmodo.com

Categorii: retelistica

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.