Diverse

În lipsa unor inovaţii reale la nivelul telefoanelor inteligente, nu mare mi-ar fi mirarea dacă vreun producător mai trăsnit ar implementa o nouă metodă dezvoltată de cercetătorii Universităţii din Washington, una prin intermediul căreia putem detecta cât de multe bacterii sunt la nivelul gurii şi a pielii.

Echipa condusă de profesorul Ruikand Wang a adaptat camera foto a unui smartphone prin adăugarea unor LED-uri black-light capabile să scoată în evidenţă diverse bacterii (după aplicarea unui filtru de procesare special creat).

Pentru a înţelege si mai uşor ce au făcut aceşti cercetători, gândiţi-vă la verificarea bancnotelor cu lumina fluorescentă. Şi în acest caz avem un principiu similar, anumite bacterii devin fluorescente dacă sunt puse sub o lumină specială (black-light). Practic senzorul foto de pe smartphone poate fi “învăţat” să recunoască aceste bacterii cu ajutorul unor LED-uri speciale.

Cercetătorii de la Universitatea din Washington avertizează că metoda lor nu poate înlocui un diagnostic medical, însă poate ajuta la prevenirea unor afecţiuni precum gingivita, acneea etc.

La prima vedere îmi pare a fi o descoperire aproape inutilă, însă cu un marketing bine gândit poate atrage mulţi curioşi.

Sursa: go4it.ro

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.