Software

Într-un viitor încă destul de îndepărtat Instagram, WhatsApp şi Facebook vor fi unificate şi vor funcţiona ca o singură aplicaţie. Cam acesta este planul pe termen lung al lui Mark Zuckerberg, unul lent, greoi, dar cu potenţial uriaş.

Se pare că inginerii Facebook au plecat deja la drum în această călătorie, iar un prim pas în această evoluţie ar fi ca utilizatorii de Facebook să poată comunica direct cu cei de WhatsApp. Oamenii din spatele portalului WABetaInfo.com au descoprit în Service Settings că se încearcă aducerea de contacte, funcţia chat şi alţi parametri la un numitor comun.

Practic, cele două aplicaţii ar putea în curând să îşi vadă reciproc listele de contacte, iar prin intermediul chat-ului vor permite unui utilizator de Facebook să îi scrie un mesaj unui utilizator de WhatsApp, iar cel din urmă va putea răspunde la fel de uşor.

Rămâne de văzut cum va reuşi Facebook să integreze măsurile de protecţie a datelor personale, un subiect foarte sensibil pentru toţi utilizatorii. Dacă WhatsApp are o criptare end-to-end apreciată, Facebook prin Facebook Messenger mai are de lucru.

Categorii: facebook

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.