Motorola Moto G8 Power Telefoane Mobile

Se pare că în 2021 vom auzi mai multe despre producătorul de procesoare Unisoc (da, este tot din China), unul care vrea să aibă mai multă vizibilitate pe piaţa telefoanelor inteligente.

Compania a anunţat un parteneriat strategic cu Motorola, iar de anul acesta vom vedea din ce în ce mai multe smartphone-uri cu procesoare Unisoc la bord.

Unisoc este unul dintre cei mai mari producători de semiconductori din lume, acesta având centre de cercetare-dezvoltare în China, India, SUA şi Finlanda. Primele smartphone-uri Motorola cu procesoare Unisoc vor fi lansate în prima jumătate a acestui an.

În acest moment cel mai puternic procesor Unisoc este modelul T7520. Acesta este realizat pe un proces de fabricaţie de 6nm şi este unul octa-core (4 nuclee Cortex-A76 + 4 nuclee Cortex-A55) cu Arm Mali-G57 drept GPU. Procesorul oferă suport pentru display-uri cu rezoluţie maximă 4K şi rată de refresh de 120Hz, cameră foto de până la 100 Megapixeli şi dispune de modem 5G integrat cu suport sub-6 GHz şi mmWave.

Categorii: hardwaremotorola

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.