Diverse

Bănuiesc că ştiţi expresia “Dacă nu vine muntele la Mahomed, atunci merge Mahomed la munte”, aceasta fiind folosită atunci când nu mai există alternative pentru o anumită situaţie.

Cam aşa s-au gândit şi cei de la AO-Mobile într-o paralelă între oameni şi smartphone-uri. Dacă oamenii nu pot fi dezobişnuiţi să meargă uitându-se în telefoane, atunci măcar să le oferim condiţiile necesare de a se plimba în siguranţă.

Compania, împreună cu autorităţile din Manchester, a realizat primele piste speciale pentru pietonii care de obicei merg uitându-se în smartphone. Pentru început vorbim de doar două piste (una dus, una întors) cu o lungime de 75 de metri amplasate într-o zonă pietonală foarte aglomerată din oraş.

Oamenii pot merge pe aceste piste fără teama de a lovi diverse obstacole (pietoni, maşini, biciclete, stâlpi, coşuri de gunoi etc.). Există totuşi şi o regulă: aceştia trebuie să rămână încadraţi în limitele pistelor (măcar atât să facă şi ei).

Dacă testul va avea succes, sunt şanse foarte mari ca mai multe oraşe din Marea Britanie să implementeze astfel de piste. Conform unui sondaj realizat în această ţară, peste 75% dintre britanici au obiceiul să se uite în telefon când merg pe stradă.

Sursa: mirror.co.uk

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.